Реклама / Ads
15| 7119 |30.09.2014 АКТУАЛНО

Бойко Ноев: Армията на турската граница срещу бежанците !

.
Бойко Ноев
Армията трябва незабавно да подкрепи патрулирането по границата, във взаимодействие с Гранична полиция. Освен всичко друго това би позволило освобождаването ресурс на МВР за изпълнение на задачите по вътрешния ред и сигурност. Това каза в интервю Бойко Ноев - министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова и в правителството на Иван Костов, заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург.
 
„Трябва ускорено да продължи поетапното изграждане на оградителните съоръжения по браздата. Като начало от Свиленград до Лесово, а впоследствие - от Крайново на изток. Концепцията за изграждането на защитни съоръжения, в т.ч. прегради по границата с Турция бе превратно представено като едва ли не нова "Берлинска стена". Това не е вярно. Първо, целта на подобни съоръжения е да разубеди, да въздържи масовото нелегално преминаване на границата от големи групи хора, каквато бе ситуацията преди една година и много вероятно ще се завърне. Тези съоръжения не разделят България и Турция, две приятелски страни и народи, напротив”, каза още пред "Фокус" Бойко Ноев.

Спокойствието по българско-турската граница винаги е било непреходен стратегически интерес и на България, и на Турция от Освобождението, та до наши дни. „Нима това не е единствената истински приятелска граница за Турция? Нима построената ограда не помага и на турските граничари да спират потока от нарушители? Колкото е по-сигурна границата помежду ни, толкова по-спокоен е комшулукът. И обратно - колкото повече проблеми, толкова повече националистически и анти-турски настроения в България. Това трябва да обяснява нашият външен министър на турския си колега, а не да се оправдава, както писаха медиите. Затова съм убеден, че границата трябва да се укрепи с технически съоръжения по цялата й дължина, при това с активното взаимодействие на двете страни”, заяви Бойко Ноев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 9471 |03.09.2014 Бойко към Стойнев: Не мрънкай, не лъжи, не заеквай ! . 38| 11345 |26.06.2014 Армията с изути гащи пред потопа и бедствията . 11| 6989 |26.03.2013 Зелени екстремисти бойкотират Боб Синклер . 40| 11819 |20.02.2013 За Бойко Борисов днес е часът на истината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads