Реклама / Ads
69| 14976 |30.09.2014 НОВИНИ

Бойко застреля военните и полицаите за ранното пенсиониране

.
"Трябва да се замислим дали изобщо заслужават заплати. Защото какъв е продуктът на услугата, който дават в сектора "Сигурност". Защитени ли сме?", разпалено запита лидерът на ГЕРБ. И отсече категорично, че законът, с който бе премахнато допълнителното условие за пенсиониране на военни и полицаи - навършването на определена възраст, трябва да бъде отменен, категоричен е Бойко Борисов.
 
"Една година приемането на закона, без да бъде обезпечен, се натрупаха над 200 милиона лева. Този закон трябва да бъде отменен незабавно", добавя той. Повод за критиката бе въпрос за дебата от последните дни за пенсионирането на полицаите и военните.

"Сектор "Сигурност" не съществува. Виждате как в Северния парк се разхождат 80 чужденци. А как са стигнали дотук? Дали не са терористи?", запита Генерала. Последното нещо, за което трябва да се говори в сектора, е темата за пенсиите, допълни Борисов.

Попитан във връзка с разрастващата се отново бежанска вълна у нас, той определи ситуацията като огромен проблем. "Продънена граница. Неработещи в сферата на сигурността цели структури. Тя не се задава бежанската вълна, тя ни е отвлякла", обясни още Борисов.
Според него икономиката у нас трябва да се задейства максимално и да се засилят секторите земеделие, селско стопанство, туризъм, археология. "Трябва работа и събираемост. Ние сме с най-ниските данъци в Европа, затова стига политиканстване", завърши Генерала.

Той присъства на откриването на съоръжение за биогаз в монтанското село Добри дол. Заводът е съфинансиран по програма "Конкурентоспособност", а стойността на проекта е 15 милиона лева. По време на събитието Борисов се срещна и с бившия шеф на НСО генерал-лейтенант Тодор Коджейков. Лидерът на ГЕРБ помоли дошлите на освещаването духовни лица: "Кажете на митрополитите да се молят, защото само Господ ще ни помогне в тази криза", каза Борисов. В Монтанско той откри и Център за настаняване на деца от семеен тип в Лом, както и чисто нова църква в село Говежда, за която ГЕРБ е дарил 20 хиляди лева. "Недейте правете повече експерименти с този и с оня", прикани Борисов хората в Лом. Ще си посипя главата с пепел заради кадровите решения в областта.

"Ние в Монтана си отчетохме грешките, но затова ги ометох всичките", обясни Генерала на местните хора, с което за пореден път потвърди, че не е доволен от структурите в Монтана и Видин. "Вярата в Бога отсъстваше тази една година. Дадохме на антихристи да ни управляват. Кога комунистите са били за църквата? Никога", каза Борисов на откриването на храма "Свето Вознесение Господне", където хората повече от 30 години чакат да им бъде довършен храмът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5117 |29.09.2014 Ройтерс се коригира за интервюто с Бойко Борисов . 5| 5366 |28.09.2014 А. Найденов се възмути от идеята да има пенсионна възраст за военните . 44| 6628 |27.09.2014 Андрей Райчев : Бойко Борисов няма да бъде премиер . 41| 5073 |15.09.2014 Бойко Борисов: Никога не сме разделяли кметовете по политическа принадлежност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads