Реклама / Ads
22| 7476 |01.10.2014 НОВИНИ

Местан: Участието на Пеевски в законопроекта за КТБ звучи иронично

.
Лютви Местан
Близо 25% ръст на гласовете очаква ДПС, на първо място той ще дойде от посланието и от отговорната политика, заяви по НТВ лидерът на ДПС Лютви Местан от Кърджали.
 
Разширена подкрепа той чакал и от нетрадиционни за ДПС райони, в т.ч. етнически българи и роми да припознаят политиката на ДПС, защото интеграцията на обществото е отговорност на партиите. Ромите при нас водят листи в Ямбол и в Кюстендил, поставихме ромската проблематика в центъра на политиката ни още от евроизборите. Малцинствените квартали също трябва да придобият европейски вид и подобна политика не може да не се оцени, каза Местан. Митологемата на етническа партия не стъпва върху реални факти, посочи той.

Елате в Кърджали да заснемете автобусите които идват тук и в неизборно време, призова Местан. Всеки божи ден в Кърджали пристигат от 13 до 20 автобуса в зависимост от потока. В Турция живеят не по своя воля няколкостотин хиляди български граждани и този пътникопоток е съвършено естествен. Не крия, че се борим за всеки един глас на български граждани, както в Чикаго, така и в Чорлу, но другото е мит, оборен от безспорния факт на вота за ДПС на евроизборите, когато за малко щяхме да сме втора политическа сила, без нито един глас от Турция, каза Местан.

Срещата ми с Ердоган не е мистериозна, а естествена и класически пример за партийна дипломация. България и Турция имат огромна роля в региона като страни-членки на НАТО за разширяване на зоната на цивилизационна сигурност, посочи Местан. Били обсъдени и проблеми на българските граждани, които не по своя воля живеели в Турция.

Кампанията е тиха, защото ги няма новите играчи, има криза на посланията, но ДПС прави известно изключение, каза Местан, според когото техните послания са отговорни. Нито е заплаха, нито е утеха ДПС да откаже участие в следващо управление. Готов съм да дам 300 дни толеранс на следващото управление; не е лесно да се откажеш от власт, но ние сме готови да го направим. Страната има нужда от стабилно ценностно управление с ясен евроатлантически профил, каза той. Но каза, че не е възможно без ДПС да се формира такова ценностно мнозинство, знаем цената на цивилизационната сигурност; ДПС може да се възприеме като стратегически ресурс на страната.

Делян Пеевски е нейде из страната, където води две листи, уточни Местан.

Прави са анализаторите, които упракнаха основните политически сили в предизборната надпревара, нямащи ясна позиция по казуса КТБ, с която се свързва значим публичен интерес, заяви лидерът на ДПС. Той каза, че фактът, че Делян Певски ще участва в законопроекта за КТБ звучи наистина иронично. Ние не сме за разкриването на банковата тайна въобще, а на тази, свързана с публичните фигури. Трябва да се започне разговорът за КТБ с езика на фактите, посочи той. И поиска международно юридическо лице да поведе до дъно разследване, за да се разкрие пълната истина и да се види кой се бои от истината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7542 |28.09.2014 Н. Хаджигенов: Ще съдим Пеевски, прокуратурата и държавата . 38| 6172 |26.09.2014 Местан: ДПС е стратегически ресурс за България . 8| 4560 |25.09.2014 Местан: Детето от клипа на ДПС не агитира . 25| 5076 |14.09.2014 Местан: Обсъдихме с президента Ердоган ДПС като ресурс на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads