Реклама / Ads
1| 5091 |01.10.2014 НОВИНИ

Ненков направи чистка в 9 болници

.
Мирослав Ненков
Здравният министър д-р Мирослав Ненков промени 9 директорски борда на подчинени му държавни болници.
 

Това показва справка на ведомството, изготвена за "Труд" към 30 септември. Някои от махнатите са от отишлия си политически кабинет на предишната министърка д-р Таня Андреева като парламентарния секретар Янка Кюркчиева, главния секретар Теодора Андреева, нейния съветник проф. Любомир Иванов и колежката от "Шейново" Сема Фаикова. Но има и случаи, при които едни чиновници от МЗ са заменени от други или доктори от болницата са дали стола си на чиновници.

 

На мястото на близките до бившата министърка професори Веселин Борисов и Димитър Раденовски в борда на "Пирогов" влязоха травматологът д-р Атанас Кацаров (той сигнализира, че в института деца се оперират със строителни бормашини) и Радослава Павлова, главен експерт в МЗ.

 

Лучия Добрева, която отговаряше за комисията за лечение в чужбина, излиза от борда на "Св. Наум" и на нейно място идва Емилия Славова-Първанова. Роднини на пациенти са сигнализирали как Добрева държи заплашителен тон срещу професори от експертни комисии като уролога хирург Петър Панчев, произнесъл се по случая с онкоболната Нина Методиева. По-късно пациентката заведе дело срещу МЗ, тъй като то отказва да плати спасително лечение по спешност.

 

В борда на Националната кардиологична болница вече не е проф. Нина Гочева, която работи там, и проф. Любомир Иванов. Заменят ги Ивелина Георгиева (управляваща медицинските дейности в МЗ) и Наташа Маркова с диплома -"Икономика на здравеопазването".

 

Шефката на обществени поръчки във ведомството Даниела Петрова е отстранена от борда на пловдивската болница "Св. Георги" и на нейно място е сложена Пенка Белева, шеф на Вътрешния инспекторат на МЗ. А в "Майчин дом" на мястото на Гергана Върбанова е поставен Ивиан Бенишев от МЗ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4930 |29.09.2014 А. Ненков: Загубихме път и посока, нямаме право на грешка . 3| 5124 |29.09.2014 Близнашки, Ненков и Коларова може да са министри и в кабинет на ГЕРБ . 5| 5525 |28.09.2014 М. Ненков: Здравното министерство има нужда от 40 млн. лв. до края на годината . 23| 4867 |26.09.2014 Фенове на Миньор ПК: Никой за 20 г. не е направил за спорта толкова, колкото Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads