Реклама / Ads
4| 4056 |01.10.2014 НОВИНИ

Миков: Няма да спрем да отстояваме правото на достоен живот за възрастните хора

.
Михаил Миков с поздрав към възрастните хора
Председателят на НС на БСП Михаил Миков поздравява възрастните хора по случай Международния им ден. „Този ден ни напомня, че именно възрастните хора носят единството на времето. Те са тези, които свързват миналото, настоящето и бъдещето в смислен процес”, се казва в обръщението на лидера на социалистите.
 

По думите му те са тези, които предават на младите хора житейски уроци, за да не се повтарят изстрадани грешки. „Неслучайно нашият народ е създал като част от всечовешката мъдрост приказката за възрастния баща, научил сина си къде има жито за посев, но и приказката за неблагодарния син и приготвената за него дървена копанка”, казва още Михаил Миков. Той добавя, че стореното е недостатъчно, че възрастните хора в България днес са принудени да споделят незаслужени трудности. „Дължим ви благодарността на следващите поколения. Дължим ви уважение и справедливост. Знаем, че опитите ни да облекчим вашия живот, като започнахме да увеличаваме размера на пенсиите, намалихме таксата за личен лекар, поехме поне  част от стойността на лекарства, със социалните помощи и социалните услуги, с коледните и великденски добавки, не решават въпросите на днешното ви нелеко битие. Ние няма да спрем да полагаме усилия в рамките на възможното и да отстояваме правото на достоен живот за възрастните хора. И да се стремим да надграждаме тези усилия”, категоричен е Миков. По думите му БСП ще продължи да се стреми към повече солидарност, към социална политика, която да гарантира условия за достоен живот на всички поколения, каквито, всички българи заслужаваме. „Уважаеми възрастни граждани на България, бъдете живи и здрави. Не прощавайте грешките на младите, но ги обичайте – те са вашето прераждане”, завършва поздравлението си председателят на БСП Михаил Миков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5425 |29.09.2014 Таско Ерменков: Правилният път е не да няма богати, а да няма бедни . 5| 3841 |29.09.2014 Миков: Изборът е в политика за големите играчи или за българските граждани . 0| 3572 |28.09.2014 К. Велчев: Необходимо ни е мнозинство , за да няма безпринципни коалиции . 3| 3838 |27.09.2014 Михаил Миков: Българският производител има нужда от сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads