Реклама / Ads
2| 4016 |01.10.2014 НОВИНИ

Д. Атанасова: ГЕРБ би подкрепила отделно министерство на туризма

.
По време на управлението на тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака“ липсваше всякаква координация между държавната и общинска власт. Спрени бяха европейски проекти, а някои общини бяха ощетени за сметка на други.
 
Това заяви водачът на листата за област Монтана Десислава Атанасова  на среща с учители, лекари и представители на хотелиерския бизнес в град Вършец. В дискусията взеха участие  и кандидат-депутатите Златко Тодоров, Петър Якимов, Росен Белчев и Калин Хайтов.

По думите на Атанасова основният  проблем в област Монтана е свързан с инфраструктурата.  „За да имаме работеща икономика, трябва да има добра инфраструктура. И ако някой пак каже, че асфалтът не се яде, ще му отговоря, да,  не става за ядене, но, за да стигне хлябът до хората е нужно да има път. За да стигне линейката навреме и  училищният автобус до децата,  също е нужно да има път“,  посочи водачът на листата  на ГЕРБ за област Монтана Десислава Атанасова.  
  
Според нея ПП ГЕРБ би подкрепила отделно министерство на туризма, защото то ще подобри координацията и ще работи за довеждащата инфраструктура. „ За привличането на инвестиции в региона  трябва да заложим на  развитието на селския, културния и спа туризъм. С природните си дадености Вършец може да се превърне в новата  спа столица на Балканите“, подчерта Атанасова.  
 
„Реформите в сферата на образованието са належащи, за да дадем шанс на младите българи за развитие, възможност за професионална кариера и добри перспективи в България. В управленската програма на ГЕРБ образованието остава един от основните приоритети. Трябва да се инвестира в него, защото за една година и четири месеца българското образование загуби много, загубиха нашите деца“, каза кандидатът за народен представител от листата на Монтана Калин Хайтов.  Той обясни, че законопроектът на ГЕРБ за образованието е разработен с участието  на родители, учители, експерти и общини, което го прави законопроект на професионалната общност.
  
„Относно ограничаване на битовата престъпност предвиждаме реално увеличаване броя на униформените полицаи в малките населени места. Това ще стане чрез преструктуриране на щатове и обявяване на конкурси за полицаи от охранителния състав, което заедно с разширяване обхвата на видеонаблюдението от по-големите към по-малките населени места и възможностите на местната власт за изграждане звена на „Общинска полиция”, което  ще създаде реални предпоставки за ограничаване на тази престъпност“, подчерта вторият в листата на Монтана Златко Тодоров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6638 |01.10.2014 БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ: Започнахме строителството на пътя към ГКПП Салаш – Ново корито, след като ГЕРБ пропуснаха 3,5 г. . 5| 3736 |30.09.2014 ГЕРБ със заявка за модерни здравни политики и равен достъп до качествени медицински услуги . 1| 4531 |30.09.2014 Кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ-Враца представиха мащабна програма за саниране на жилищните сгради със 100 % безвъзмездна помощ . 4| 3768 |29.09.2014 Цветанов: Всеки глас за ГЕРБ означава работещи институции и перспектива за всички български граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads