Реклама / Ads
43| 7818 |01.10.2014 НОВИНИ

Ужасия! Има много загинали в Горни Лом!

.
При инцидента в завод „Миджур” в село Горни Лом има много загинали. Не се знае дали са живи всичките 16 души от смяната, която е била на работа.
 
По първоначална информация сред тях е и синът на собственика. Източник на сайта от Горни Лом съобщи, че хората в селото вече броят жертвите, а в някои къщи оплакват загиналите.

Жертви сигурно има, но никой не може да каже колко са, защото никой не може да влезе в района на взрива. Това каза вътрешният министър Йордан Бакалов във връзка с появилата се информация, че загиналите са поне 10. Никой не знае колко точно работници са били на мястото на взрива, знае се, че са утилизирали мини. Собствениците на фабриката - баща и син не отговарят на телефоните си, най-вероятно са били също в района на взрива. На телефоните си не отговарят и работниците, за които се знае, че са били на смяна. Смята се, че са били 15."Възможно е през нощта над фабриката да бъдат пуснати безпилотни самолети с инфрачервени камери, които да потърсят оцелели и да видят какво е положението. Във фабриката може да се влезе 24 часа след последния взрив и за това ще се търсят доброволци", каза още министърът.

Какво точно е положението и колко са жертвите може да се разбере не по-рано от утре.

Районът е отцепен, не се допускат хора, които да влизат и излизат в самия периметър на завода. Лекарските екипи също са там, както и следователите, които трябва да направят разследването”, каза Бакалов.

„За голямо съжаление, все още има вторични взривове. След последния взрив можем да влезем 24 часа по-късно. Лошото е, че взривът е станал по-късно, денят вече е по-къс. С министър Шаламанов се разбрахме, че ще използваме по всяка вероятност безпилотни самолети, които да огледат района, както и роботи, които ще могат да влязат в периметъра преди тези 24 часа, както и друга техника, добави той.

В ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ заседава оперативен щаб във връзка с инцидента в Горни Лом, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Към 22.00 часа районът около фабриката за боеприпаси продължава да бъде отцепен. На място са разположени екипи на пожарната, полицията и Бърза помощ. От съображения за сигурност спасителни екипи ще влязат във фабриката за боеприпаси не по-рано от 24 часа след като бъде регистриран последния взрив. Утре в светлата част на денонощието ще бъде извършено разузнаване на терена чрез използването на безпилотни самолети и специализирана техника.

 

В ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ заседава оперативен щаб, който анализира ситуацията и набелязва конкретни действия за обезопасяване на района и гарантиране сигурността на гражданите и спасителните екипи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 5282 |30.09.2014 Кънев: Само с ГЕРБ, но при много ясни условия! . 0| 5495 |29.09.2014 Октомврийската прогноза: топло, без много дъжд . 61| 6229 |29.09.2014 Борисов: Дадохме на антихристи да ни управляват. Да се стегнем и с много работа да извадим държавата от кризата . 21| 4882 |26.09.2014 Мария Габриел: Езиковото многообразие е пулсът на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads