Реклама / Ads
16| 9558 |02.10.2014 НОВИНИ

Стоян Александров: Закон за КТБ от Цонев и Пеевски е върхът на цинизма

.
Стоян Александров
Законопроект за КТБ от Йордан Цонев и Делян Пеевски е върхът на цинизма - нямам думи, няма как да го коментирам.Какъв проектозакон, като те не могат в никакво качество да го внесат сега. Това може да стане, ако депутат от новото Народно събрание или властова фигура от новото правителство се заемат с тази работа, заяви финансистът Стоян Александров.
 
А ако действително двамата политици са много загрижени за съдбата на банката защо не публикуват проекта на закона, за да бъде обсъден публично? Щом като се явяват като спасители нека този документ да го видят повече хора и да си дадат мнението, защото този проектозакон, например може да води до ликвидация, а не до спасяване.

За предлаганата от квесторите продажба на кредитния портфейл на банка "Виктория" мога да кажа, че не съм убеден до каква степен им е дадена "парола" за това от БНБ. И каква е, всъщност, позицията на БНБ по този въпрос? Публично изразих прогнозата, че БНБ ще им откаже, защото остават 20 дни до крайния срок, когато трябва да дадат обширен отговор за състоянието на банката. От къде на къде сега ще избързват? Или най-малкото, ако оттам идва "паролата" за продажба, поне да не им се позволява на квесторите да продават пакета под 100 %-во взимане на банката.

Надявам се, че инициаторите на атаката към КТБ, които основно целяха да обезценят кредитите си до съвсем ниски нива, няма да успеят. Все пак доста време мина, а и скандалът придоби неочаквано голяма публичност. Те самите видяха, че прекалиха и сега се опитват "да си измият очите", но едва ли ще се получи... Проблемът е, че ако не може да се конфигурира работещ парламент и правителство, просто ще изтече ценно време и тогава ще се отиде към най-лошото, защото законът е такъв.

Ако в края на октомври или ноември т.г. няма ясна позиция за КТБ и банка "Виктория" няма как да има добър изход от ситуацията. Може да са три реда промени в законите, но трябва да има такива промени, затова казвам - нужен ни е нов парламент час по-скоро и ново правителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7503 |01.10.2014 Местан: Участието на Пеевски в законопроекта за КТБ звучи иронично . 8| 5210 |29.09.2014 Миков отказа поканата на Порожанов за дискусия на Закона за държавния бюджет . 2| 4709 |26.09.2014 Гечев: Плевнелиев спря закона за спиране на нелоялната конкуренция . 5| 5410 |26.09.2014 Браншовици поискаха от БСП нов закон за енергийната ефективност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads