Реклама / Ads
0| 9487 |07.10.2014 ХРАНА И ВИНО

Топ 7 на билките, от които доказано отслабваме

.
Хората, които са с наднормено тегло, се сблъскват с многобройни здравословни проблеми. Сред тях са повишаване на кръвното налягане, увеличаване на риска от диабет, както и сърдечни заболявания.
 
Това неизбежно ги кара да се обърнат към здравословния начин на живот и най-вече – към природосъобразния начин на живот, част от който е приема на повече билки. Независимо дали това ще се случва чрез пиене на чай или чрез добавяне на повече подправки към менюто, доказано положителният резултат винаги е на лице.

Обърнете внимание на следните билки, които могат да помогнат на всеки да се отърве от излишното тегло. Това са продуктите, които, ако приемаме, ще ни накарат да се почувстваме много по-пълноценни хора.

Зелен чай
Тази билка, която всички много обичаме под формата на чай, има редица ползи за здравето ни. Зеленият чай се ползва както като превенция за рака и диабета, така и за ускоряване на метаболизма. По този начин ни се дава възможност да свалим килограми по-бързо. Спокойно можем да пием зелен чай през целия ден – топъл или студен. Той няма никаква хранителна стойност и не добавя и грам калории към теглото ни.

Чесън
Макар че чесънът не може да се нарече точно билка, няма как да не се съгласим, че това е един природен продукт, който крие в себе си изключително много здравословни и полезни действия. Той е просто чудесен като превантивна мярка. Добавянето на пресния чесън менюто ни ще помогне на метаболизма ни да изразходва по-бързо мазнините и въглехидратите. Изследвания показват, че чесъна предотвратява от съхранение на мазнини от страна на тялото ни.

Мента
Тази така ароматна билка, подходяща за различни кулинарни изкушения и така приятна под формата на чай, засилва драстично процеса на отслабване. Ментата отстранява всички отпадъци и токсини от тялото ни. Тя също така предотвратява подуването на стомаха и стимулира правилното храносмилане. Ментата има уникалното действие да успокоява и така, заради липсата на стрес, апетитът ни не се обостря.

Канела
Ако добавяме по малко канелакъм сутрешното си кафе или чай, ще можем да контролираме нивата на инсулина си. Освен това, под контрол ще бъде и кръвната ни захар, която всъщност управлява глада ни.

Карамфил
Подобно на много от подправките в този списък, карамфилът може да ни помогне да отслабнем, чрез ускоряване на метаболизма ни, като по този начин тялото ни ще гори повече калории. Знаем, че е парадокс, имайки предвид факта, че карамфилът е чудесен за сладки бисквити, но не е по-зле, ако си го добавяме към чая.
 
Кардамон
Кардамонът може да помогне за намаляване на нивата на кръвната захар, както и за регулация на инсулина. Той също така намалява нивата на лошия холестерол, доказват изследвания.

Джинджифил
Джинджифилът, който е така модерен напоследък, има прекрасното свойство да намалява апетитът ни. Особено този за сладко! Звучи невъзможно, нали? Но от опит ви казваме – малко настърган джинджифил, разбъркан в мед, е уникално средство за отслабване и да подобряване на имунната система.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9740 |05.10.2014 Пелмените - емблематична руска гордост . 0| 81170 |04.10.2014 Чалъми за добра ракия . 1| 5706 |02.10.2014 60 000 тона по-малко вино през тази година . 1| 6524 |01.10.2014 Национален ден на вегетарианците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads