Реклама / Ads
76| 11280 |08.10.2014 НОВИНИ

Васил Филипов за Фрог: Настава канибализъм, фалира ли държавата!

.
Васил Филипов
Трябва да се състави правителство и започне ревизия в енергетиката. Ако не се разберат, да се направи програмен кабинет с елементи на диктатура. Фалираме ли, ще настане канибализъм. Това каза пред Фрог енергийният експерт и бивш шеф на „Булгаргаз“ Васил Филипов.
 
Трябва да се състави правителство, защото държавата ни няма накъде да върви, защото няма ресурси. Трябва да се започне назебавно одит, демек ревизия на всичко това, което е правено в енергетиката по време на прехода. Това трябва да стане, тъй като са заложени капани и сме готови горе-долу да ни обесят. Защото тези, които ограбиха навремето народа, банките и държавата, обърнаха парите от енергетиката в това, което го гледате днес – във фотоволтаици, метропаркове, ВЕИ-та и т.н. Това са изпрани пари. В кюпа са и тези , които прокараха закон двадесет и пет години държавата да изкупува електроенерия на тези високи цени. Това нещо трябва да бъде ревизирано, анулирано и държавата да започне на чисто. Защото нищо не е направено реално, всичко е измислено с тези фотоволтаици и продължава да се ограбва държавата. А ние нямаме ресурс. Просто нашата държава е на колене и ще фалира. Вина има и прокуратурата, престъпната българска прокуратура, която пропусна да разследва тази измет и да ги вкара там, където им е мястото. Повтарям , трябва да се извърши одит на всичко, което е правено в енергетиката, в по-голямата си част да бъде анулирано и се започне на чисто. Трябва да има трибунал, извънреден съд, който да разследва и осъди престъпниците за престъпленията в енергетиката срещу нашата държава и държавността, безкомпромисен е енергийният експерт.

А вие представяте ли си какво ще стане , когато държавата фалира ? След като имаме 2,5 млн. и половина пенсионери и 1 млн. цигани, които не работят , а чакат на социални помощи. Може да настане канибализъм в нашата държава. Може да стигнем до вътрешнждържавен конфликт , защото гладните  ще се вдигнат. Ще станем за резил на всички, а който остане жив, да му мисли, чертае мрачен сценарий при фалит на държавата Филипов.

Ако тези идиоти, които се пробутаха в парламента,  не се разберат, да се разпускат и се направи бързо нов програмен кабинет, който трябва даже да е под формата на някаква диктатура. Ножът е опрял в кокала. Никой не трябва да се шегува. С ала-бала и шикалкавене не може да се продължава напред, защото нямаме ресурси. Трябва да се действа така, както аз действах, когато поех Булгаргаз. Помните ли какво стана с Мултигруп и останалите? Твърда ръка, клане. Ние нямаме полезни ходове, защото нямаме ресурс. Който ще провежда това, не трябва да се плаши. Аз мисля, че всички ще го подкрепят. Имаше една свободия толерирана от руски сили, но това вече е в миналото. Трябва да спрат най-после да ни одумват Европа и  Америка, че сме държавата на беззаконието. Трябва да настане ред, като се въведе навсякъде личната отговорност в обществото и справедливостта. А не колективната отговорност, която и до момента е навсякъде. Ще дам пример с  решението на градска и апелативна прокуратура, които оправдаваха действията на Румен Овчаров при подписване на неизгодни за страната договори, защото били подписани от колективен орган. Но той също носи  отговорност. Да, но не и според прокуратурата, където е пълно с престъпници,  категоричен е бившият шеф на Булгаргаз.

Мисля, че ще се състави правителство, но бат Бойко шикалкави, за да получи подкрепа. Лошото е, че лидерът на ГЕРБ е страхлив и няма визия, за да поведе държавата напред, заяви накрая Васил Филипов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6839 |08.10.2014 П. Паунов пред Фрог: Чака ни безсънна нощ, а утре на протест срещу Бат Сали . 55| 9982 |07.10.2014 А. Славчев пред Фрог: Бареков наричаше Борисов хлебарка, а сега му се предлага . 0| 4793 |07.10.2014 Забраняват паркирането около стадион "Васил Левски" в четвъртък . 17| 5646 |06.10.2014 Т. Стойчев пред Фрог: Всички ще се опитат да се договорят с ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads