Реклама / Ads
9| 5533 |16.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Тотко Найденов: Жириновски е клеветник!

.
Д-р Тотко Найденов
Избухнах в ярост, когато чух изявлението на руския националист Жириновски, че България е неблагодарна на Русия заради освобождението й от турско робство и е била против нея и през Първата, и през Втората световна война, коментира пред Фрог нюз социалният медик д-р Тотко Найденов.
 

Никога не съм имал нищо против Русия (с изключение на мракобесния й болшевизъм, но за него са виновни неруски узурпатори на властта и народът й е пострадал най-тежко от кървавия сталинизъм, давайки десетки милиони жертви в Гулаг). Но явно на този човек не му е много ясна историята. Император Александър Втори е обявил война на Турция не за освобождението на България, а за да достигне до Цариград и да го завладее. Съжалявам за 40-те хиляди руски жертви (далеч не са 200 000, както тръбеше нашата соцпропаганда, но и тези мъченици не са никак малко), но покрай империалистическите стремежи на императора се е стигнало до нашето освобождение и е възстановена държавата ни: нисък поклон за него. После Русия ни е изоставила при Съединението и е подкрепяла сръбския узурпатор крал Милан. Всъщност, винаги в своята история Русия е била верен приятел единствено на Сърбия и е вземала нейната страна във войните ни за обединение. През Първата световна война именно руските войски нахлуват в Добруджа, а не ние - в Русия, но при Тутракан конниците на ген. Колев са принудени да разбият неканените казаци, припомня д-р Найденов.

 

Що се отнася до Втората световна война, Богдан Филов разрешава на германските войски да влязат в България, след като получава разрешение от Молотов. Нима Жириновски е забравил, че тогава Сталин и Хитлер са били съюзници, бойни другари?! Освен това цар Борис Трети не е пратил нито един наш войник на Източния фронт, за разлика от Румъния и Унгария. Нещо повече: веднага след 9 септември ние изпращаме наши войски за участие в разгрома на Германия (т. нар. Отечествена война) на територията на Югославия и Унгария, където загубваме 30 000 войници. Въпреки това на Мирната конференция в Париж не ни признават за съвоюваща страна и като наказание (за какво, за жертвите ни?!) ни отнемат Беломорска Тракия и Вардарска Македония, допълни медикът. Така че Жириновски е долен клеветник спрямо България. Друг е въпросът, че Плевнелиев, един крайно слаб и неуспешен президент, не е оторизиран от никого яростно да ругае Русия и да я нарича агресорка. Много добре знаем, че Крим е завоюван за Русия от Екатерина Велика и населението там е в 80-85% руско. Той е присъединен към нея вследствие референдум, така че това не се нарича анексиране, а възстановяване на законното статукво. През 50-те години Хрушчов, който е бил първи секретар на ЦК на Украинската компартия, а втората му жена е украинката Нина Кохарчук, го подарява на Украйна, без да предполага, че СССР не е вечен и му предстои разпад.

 

Мисля, че самият Плевнелиев или поне външният министър не само трябва да реагират по достойнство на нападките на Жириновски, но и да спрат да нападат Русия, защото не е работа на малка България, макар и съюзник на НАТО, да я ругае. Напротив, ние трябва, подобно на Чехия и Унгария, да се обявим против глупавите и безсмислени санкции от страна на ЕС, вредящи предимно на него, и да запазим добрия тон и връзки с тази огромна страна, от чиито необятни пазари и суровини имаме нужда.       

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5198 |09.10.2014 Д-р Тотко Найденов: 20 години - Ден на българския лекар . 5| 5025 |06.10.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Политическата „класа” умря сред всеобща отврат . 23| 5783 |12.09.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Костов затри здравеопазването по селата . 3| 5867 |25.06.2014 Д-р Т. Найденов: Трябват Крумови закони за мародерите при бедствия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads