Реклама / Ads
14| 4853 |21.10.2014 НОВИНИ

Атака: Знамето на ЕС е незаконно

.
Източник: архив
"Присъствието на знамето на Европейския съюз в българския парламент противоречи на всякакви закони. Няма закон, който да постановява, че това знаме трябва да стои в парламента и да бъде национален символ. Официалните символи на българската държава са гербът и националното знаме и като такива те трябва да присъстват в институцията Народно събрание."
 
Това се казва в официална позиция на ПП "Атака" по повод решението на представителите на партия да преместят знамето встрани от телевизионните камери по време на брифинг в парламента.

"Знамето, което се води, че е на ЕС, не е дори легитимно, защото в Лисабонския договор, който е основата на регламента на Европейския съюз няма текст, който да казва, че такова знаме е символ на ЕС", посочват още от партията.

"След провала на приемането на Конституция на Европа, заменилият я Лисабонски договор премахва конституционния член за европейските символи като знаме, ден на Европа, мото и химн на ЕС, които присъстваха в договора за Конституция на Европа", припомнят от "Атака"

"В отговор на спекулациите, че от "Атака" сме поругали знамето на ЕС, припомняме какво е наистина поругаване. Поругаване е когато „интелигентните" протестъри късаха билбордове на телевизия „АЛФА" и ПП "Атака" и ги палеха пред очите на десетки полицаи. Нито един от тези вандали не е осъден до този момент", изрично подчертават националистите.

"От "Атака" питаме защо е наречено поругаване преместването на знаме, което не се води официален символ. В интерес на обективната истина, която всички медии претендират, че отразяват, т.нар. знаме на ЕС беше преместено от Адриан Асенов, тъй като то е поставено там незаконно, т.е. Асенов изпълни закона. ПП "Атака" ще направи официално запитване още в първия ден на структурирането на Народното събрание, на какво основание в институцията Народно събрание на Република България, знаме, което е неидентифицирано и нелигитимно за Европейския съюз, стои редом с българското национално знаме", съобщават още от партията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7816 |19.10.2014 Индиец с татуировка на БГ-знамето влезе в Гинес . 67| 5665 |18.10.2014 Скандал! Атака поруга знамето на ЕС в НС . 10| 5715 |13.10.2014 Шефове на КТБ: Има опити за незаконно отнемане на лиценза на банката . 55| 4919 |24.08.2014 М.Манолова: Безцеремонно и незаконно се подменят кадри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads