Реклама / Ads
2| 6421 |21.10.2014 СВЯТ

Франция повдигна дело за непредумишлено убийство

.
Дело за „непредумишлено убийство" е образувано във Франция, във връзка със смъртта на директора на нефтената компания Total Кристоф дьо Маржери, който загина в авиокатастрофа на московското летище „Внуково”.
 
Според информация на издание Direct Matin делото е образувано от прокуратурата в Париж. Разследването е възложено на следствения отдел на транспортната жандармерия.

63-годишният Кристоф дьо Маржери беше директор на третата най-голяма петролна компания в Европа от 2007 година.

Своята кариера в този нефтен концерн той е стартирал още през 1974 г. През 2006 г. той влезе в състава на Борда на директорите на концерна. Маржери е един от постоянните участници в ежегодните заседания на Консултативния съвет по чуждестранни инвестиции в Руската Федерация.

На 20 октомври 2014 г., Маржери взе участие в заседание с руския премиер Дмитрий Медведев, първия вицепремиер Игор Шувалов и вицепремиера на РФ Аркади Дворкович.

В нощта срещу 21 октомври частния самолет Falcon, на борда на който се намирал Кристоф дьо Маржери претърпя крушение при излитане в московското летище „Внуково". Заедно с президента на Total загина и 3-членен екипаж на самолета, също граждани на Франция.

Причините за крушението на самолета Falcon се изясняват от специалната комисия на Росавиация. Руското следствие съобщи, че самолетът е пламнал при излитането и паднал на пистата, след като завлякъл снегорин, чийто водач е бил пиян. Сред приоритетните версии на следствието са грешка на диспечерите и действията на водача на снегорина, се казва в официалното съобщение на руското следствие.

Руският президент Владимир Путин е изпратил съболезнователна телеграма до френския си колега Франсоа Оланд и близките на Кристоф дьо Маржери. "В лицето на К.де Маржери ние изгубихме истински приятел на нашата страна, който ще запомним с най-добро", е написал Путин. В комюнике на Елисейския дворец е посочено, че Дьо Маржьори е бил посветил живота си на френската промишленост и на развитието на групата "Тотал", издигайки я до равнището на най-големите световни компании.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6636 |25.09.2014 Джихадисти готвят атаки в метрото във Франция и САЩ . 0| 6029 |02.09.2014 10 жертви за 2 дни във Франция от срутени сгради . 0| 6752 |25.08.2014 Правителството на Франция подаде оставка . 1| 5722 |05.03.2014 ЕК постави Франция под надзор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads