Реклама / Ads
26| 8262 |22.10.2014 АКТУАЛНО

Скандалнo: Квестори източват КТБ 30 часа в денонощието

.
Квесторите, назначени от БНБ вместо да оздравяват КТБ, източват дъщерната банка „Виктория”, алармираха служителите на банката в сигнал до бТВ, като в подкрепа на твърденията си прилагат фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми.
 
С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности, които трябва да се вършат от самите служители във „Виктория”. Една от платените фактури към фирмата „Буллойерс” ООД е на стойност 17 000 лева, които са платени само за 4 дни работа. Във фактурата е посочено, че става въпрос за труд извършван в продължение на 120 часа. Така излиза, че в денонощието консултантите са работили по 30 часа.

Общата сума, одобрена от квесторите и платена на фирмата, е почти 100 000 лв - платени с парите на вложители в търговската банка. В доходоносната дейност са замесени двама квестори, две фирми и няколко физически лица.

Румен Димитров е един от собствениците на фирма "Буллойерс". Той и съдружникът му са получили 100 000 от банката до този момент. Съдружник на Димитров е Бисер Атанасов. Според документите, той е взел пари от „Виктория" освен през "Буллойерс", и през друга своя фирма - още 108 000 лева. Опитът да бъде открит на адреса, на който е регистрирал Адвокатско дружество „Атанасов” в Долна Малина, не е бил успешен.

Президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев бе посочен от служителите на банката като техен гарант и говорител. Синдикалистът потвърди, че „наистина са фрапантни сумите, които се дават”. „Още повече, че нали би следвало да се пести, за да не се задълбочават проблемите. В България кой колкото успее да натовари - товари колкото може”, коментира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8133 |14.10.2014 Луна пред Фрог: В КТБ няма квестори, няма одитори, точи се банката . 30| 7174 |01.10.2014 КНСБ: Гуверньорът Искров е вменил на квесторите да продават кредити . 12| 9853 |31.07.2014 Квесторите на КТБ успокоиха вложителите с междинен доклад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads