Реклама / Ads
10| 5606 |23.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Ревизоро: Топката за КТБ сега е в главния прокурор

.
Емил Димитров – Ревизоро Източник: Булфото
Няма правила за водене на преговори. В момента се пишат правилата. Затова аз настоявах на срещата с ГЕРБ да отидат двамата лидери. И днес така ще бъде. Трябват три партии, за да има стабилно мнозинство и те трябва да споделят отговорността.
 
Това заяви пред НТВ Емил Димитров – Ревизоро, който беше избран за народен представител с листа на Патриотичния фронт.

ГЕРБ трябва да каже дали ние ще влезем в управлението, заяви той. Надяваме се на конструктивен разговор без извиване на ръце, коментира Димитров. Той обясни, че участието във властта на Патриотичния фронт не е на всяка цена. „Трябва да се види сходството в програмите и дали може това, което сме обещали на избирателите да се случи. Това, което ГЕРБ представиха е изпълнимо”, заяви Димитров.
 
„Миналата година Бойко Борисов спечели предсрочните избори, но не състави кабинет, защото тогава беше сговорна дружина Бойко пребива. Сега всички обичат Бойко, толкова много искат да го прегърнат, че има шанс да го удушат”, заяви Ревизоро.

Той коментира и предложението на ГЕРБ за обединяване на Агенция „Митници” и НАП. „Аз лично не съм много убеден, че това трябва да се случи, това по-скоро ще ликвидира структурата. Ние имаме успешен началник там. Той хвана трите най-големи мишки, президента, премиера и финансовия министър. Сега той трябва да хване още три мишки, Владислав Горанов, новият началник на мега агенцията и Бойко Борисов. Ако успее да хване тези 6 мишки Ваньо Танов има шанс да остане. В противен случай, той ще свърши черната работа и ще бъде изгонен”, каза Емил Димитров.

Относно казуса „КТБ”, Димитров коментира: „Сега топката е в главния прокурор Сотир Цацаров.  Той трябва да каже колко са фараоните, на къде са тръгнали и с какви суми. БНБ не трябва да се изявява като регистратор на отчети, регистратор може да бъде НСИ.  БНБ трябва да проверява отчетите”, каза той.

Ревизоро направи връзка между изплащането на парите на вложителите в КТБ и актуализацията на бюджета като каза, че бюджетът трябва да се актуализира, за да могат да се изплатят задълженията до 100 000 лева, които фондът за гарантирани плащания не може да осигури, защото ги няма. Според него сумата от 4,2 млрд. е завишена.

Голямата тема е следната - когато една банка печели, много хубаво, ама като губи - къде е държавата да я спасява, попита Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6836 |22.10.2014 Финансисти пред Фрог: Инсинуация е, че в КТБ има дупка . 2| 9942 |22.10.2014 Проф. Аврамов: Онкологията в България–чудовищно лицемерие . 14| 6000 |22.10.2014 П. Паунов пред Фрог: Местан призна, че Бат Сали е аномалия . 0| 6268 |22.10.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: БФС – като Сталин!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads