Реклама / Ads
37| 67093 |23.10.2014 ЪNDERGROUND

Невиждано! Пияни ченгета от Смолян „превземат” с бой районното в Елхово, плашат с главсека на МВР

.
Полицаи спретнаха невиждан екшън в районното в Елхово
Пияни до козирката ченгета от Смолян, командировани да пазят границата ни на Елхово, спретнали невиждана атака. Първо се сбили в местната дискотека и направили голям въргал. След като охраната извикала на помощ полицията, те избягали и отишли напук да „превземат” със сила елховското районно управление, разкриха пред Фрог нюз ченгета, станали свидетели на безпрецедентния резил.
 

Твърди се, че „бойната бригада” била сформирана от трима души-един катаджия и двама от охранителна полиция. Камери в РУП, обаче заснели взломяването на вратата и насилието, което било упражнено върху двама от служителите на реда, намиращи се по това време в районното.  Според свидетели, щом усетили че владеят положението, един от „нападателите” извадил телефона си и казал пред всички: „Ей сега ще ви наредя пред главния секретар Светлозар Лазаров”.  Има данни, че тези думи били изречени от пътния полицай. Заради това всички се панирали и пуснали почерпените ченгета да си ходят по живо, по здраво.

По случая били извършени две вътрешни проверки. Една в районното в Елхово и една в ямболската полиция. Източниците ни разкриха, че  събраните материали-видеозаписи и показания на свидетили, били изпратени директно на доскорошния шеф на полицията в Смолян Евгений Василев, уж по указание „отгоре”. Идеята била именно той да вземе отношение за деянията на подчинените си. Свидетели казват, че един от главните действащи лица в екшъна, дори опитал да говори след това  с началника на граничния пункт в Елхово, с цел нещата да се потулят.

 

 Паралелно с това в окръжната прокуратура в Ямбол било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, въпреки че всички доказателства водели към въпросните трима полицаи от Смолян.  Делото било дадено на следоветел Димитър Димитров, при който по метода на абсолютната случайност попадали болшинството от разследванията срещу ченгета. Интересното е, че много граждани, станали свидетели на сбиването в дискотеката, също пуснали жалби, но поради незнание ги адресирали до районната прокуратура. Въпреки изцепката ченгетата-побойници не били нито наказани, нито отстранени до приключване на разследването. Любопитното е, че след инцидента  началникът на районното в Елхово се пенсионирал по собствено желание. Преди това пък бил наказан, че не упражнява достатъчно контрол върху подчинените си, защото негов служител бил засечен със служебно возило по лични дела. Според магистрати с опит при конкретния случай са извършени няколко престъпления. Първото е злоупотреба с власт. Другите са нанасяне на лека телесна поврева на орган на реда, унищожаване и повреждане на имущество, както и неизпълнение на полицейско разпореждане.

 

Преди няколко дни от МВР обявиха,че шефът на областната дирекция на МВР - Смолян инспектор Евгений Василев изненадващо  е отстранен временно от поста си. В официалното съобщение се твърди, че  срещу него се води разследване за извършено тежко дисциплинарно нарушение и върви проверка в „Инспектората”. Източници от МВР съобщиха, че описаният по-горе случай е една от причините за отстраняването на Василев. Твърди се, че е засечен и в  друго прегрешение. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 15389 |14.08.2014 Хора на Баретата и Таки на нож, ченгета интригантстват . 13| 9609 |10.07.2014 Ченгетата тръгнаха с личните си коли на секретни постове . 19| 9928 |11.11.2011 Ченгета от Садово частна полиция на цар Киро . 1| 6047 |17.05.2010 Подсъдими „пеят” на съдебни ченгета - пред Темида мълчат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads