Реклама / Ads
21| 8143 |24.10.2014 ПОЛИТИКА

Социалисти пред Фрог: Дъбовци искат пожизнени депутати

.
Преброени ли са дните на БСП или ще намери сили да се възроди? Всичко зависи от това дали червената линия ще бъде прокарана от „феодалните старци” на партията или от „младите лъвчета”.
 

Димитър Дъбов, Катя Николова и Евгени Узунов се изправиха срещу „младоците” социалисти. Те им лепнаха етикета бизнесмени, влагайки в това негативен смисъл. Сочеха ги с пръст, сякаш са престъпници и затова ги лишиха от първите места в партията.

 

Димитър Дъбов се изтъпанчи и надълго и нашироко заразправя колко нечиста им е дейността, с която се занимават. „За Георги Кадиев е известно - той е в енергетиката. Кирил Добрев има няколко веца: ВЕЦ „Милано“ в Шуменско, в Родопите също, занимава се и с търговия на горива. Страхил Ангелов е в строителството – управлява водния сектор в Шумен, с поръчки за около милион лева”, разказва Дъбов.

 

„Очаквам тежки сътресения на "Позитано". Защото младите лъвчета са недоволни от това, което се случава. Добрев, Кадиев, Гуцанов, Бойчев ако имаха участие във вземане на решеиния, ако Драго бе станал шеф на БСП преговорите щяха да дадат резултат още при първите разговори”, прави оценка бившият червен депутат от гражданската квота Мартин Захариев.

 

Соченето на бизнесмените като престъпници породи недоволство у голяма част от социалистите.  В декларация до Фрог нюз те пишат: „БСП се ангажира с немалко промени, които да предприеме. Вие, другари, също многократно в кампанията акцентирахте колко е важен честният и осигуряващ работни места бизнес. В тази връзка поставяме следния въпрос, за който не държим на отговор: Кога сме искрени - когато призоваваме работодателите да дадат подкрепа за нас или когато обясняваме как да имаш бизнес и да си в нашите редици е неприемливо? Как да ни повярват, че можем да ги защитим oт рекета на ГЕРБ, след като в подобни интервюта като това на другаря Дъбов се качва, че ако имаш работещ бизнес, не си добре приет в БСП?"

 

Да си предприемчив, да се занимаваш с бизнес не означава да не си ляв. Да си на заплата и да си човек на наемния труд не означава да си ляв, държат да пояснят младите социалисти.

 

Те смятат, че хора като Дъбов дърпат БСП надолу и дори го връщат към комунизма, към който има претенции, че го е надраснал. Според тях стремежът на старите е да превърнат партията в присъдружна, където да има двадесетина пожизнени депутати.

 

Дъбов и Катя Николова до голяма степен носят вината за задълбочаването на кризата в БСП след Станишев. Те заедно с Миков разпределяха местата в листите, слагаха си свои хора на предните позиции и захвърляха в десета глуха обичани социалисти. Добре, че част от тях ги спаси преференцията, но други като Емил Костадинов, любим герой в Пиринско, отпадна заради Вигенин, който  беше натрапен със събрани само 2 гласа.

 

Дъбов в момента решава съдбата на БСП, забравяйки как беше гонен с камъни от социалисти в Шумен.  В редакцията на Фрог нюз беше получена преди време подписка със стотина имена срещу него. Червените  настояваха отстраняването на Дъбов от Националния съвет на БПС.  

„Управлението на партията в Шумен от лица като Дъбов и Тодоров, кадровите им решения: по-скоро недоразумения, и употребата на партията за лични и комерсиални нужди са основната причина за срива на общественото доверие в БСП и катастрофалното ни представяне на изборите” , пише в декларация на шуменските социалисти.

 

Те настояват Димитър Дъбов и Тодор Тодоров да бъдат незабавно освободени от партийните си постове, за да има някакъв шанс БСП да се представи достойно на предсрочните парламентарни избори. „Оставането на досегашните им постове ще бъде ясен знак, че ние по нищо не се различаваме от ГЕРБ и всички други новопоявили се авторитарни партии и тогава няма да имаме право да се сърдим на никого за поредния си изборен провал“, заявяват шуменските социалисти.

 

Именно народното недоволство в Шумен стана причина Дъбов да бъде сложен за водач на листа другаде - в Пловдив. Това приспа гнева на хората, но пък събуди този на габровци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5991 |22.10.2014 Страхил Ангелов пред Фрог: БСП стана акционерно дружество . 17| 5735 |14.10.2014 Реформаторите предлагат на ГЕРБ рамков документ за управление . 29| 5281 |14.10.2014 Й. Цонев: Или кабинет на малцинството, или предсрочни избори . 19| 7552 |09.10.2014 Е. Славкова за Фрог: Политическият елит - крах и загуба на легитимност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads