Реклама / Ads
30| 7927 |24.10.2014 НОВИНИ

Съпругата на Цв. Василев: Заплашват го, но той е силен и ще успее!

.
Антоанета Василева Източник: БЛИЦ
Съпругът ми е заплашван с писма и есемеси. Това заяви на излизане от следствието жената на банкера Цветан Василев-Антоанета. Tя заяви, че не й е повдигнато обвинение. Разпитът й приключи в 11.30 ч., тя е била единствено в качеството си на свидетел.
 
Василева каза още, че разследващите са я разпитвали за имота в Женева. Определени медии писаха неотдавна, че с пари на вложители в КТБ под формата на дарение от съпруга й на нейно име, е закупена луксозна къща на Женевското езеро. Василева обясни, че имотът струва 20 млн. швейцарски франка, от които 10 млн. са лични средства на семейството, за които са платени данъци и има документи, а другата половина са от кредит към швейцарска банка.

Къщата е стара, покривът тече и й трябва ремонт, поясни Антоанета Василева пред журналистите. Семейството, нито отделен негов член не е пребивавал в имото дори един ден. По-скоро целта на сделката е препродажба след ремонт. Тъй като сметките на семейството са запорирани, кредитът не може да се обслужва и банката вероятно ще вземе имота, каза още тя.

Проф. Василева отговаря на журналистически въпроси около 10 мин, като каза, че още не е решила дали в близките дни ще напусне България.

Преподавателката от УНСС подчерта, че съпругът й е изцяло ангажиран с възстановяването на банката. А на въпрос - смята ли все още той, че тя може да бъде преструткурирана, тя каза: "Смята, разбира се, че смята!"

Съпругата на банкера добави, че ако се наблюдават действията на БНБ, от тях личи, че се цели умишлена ликвидация на банката. Тя обаче упорито отказа да назове име в отговор на въпроса кой има интерес това да стане и от кого тръгват всички атаки.

Тук се намеси адвокат Менко Менков, като каза, че не могат да отговорят кой има интерес банката да фалира, но знае кой няма - всички български граждани, фирмите, които оперират с нея и Цветан Василев, който е "последният човек, който желае нейната ликвидация". Сред световните инвеститори, които също искат да възстановят банката, той спомена Оманския фонд, който представлява държавата Оман, и друг лондонски фонд.

Относно обвинението срещу съпруга й за източване на 206 млн. лв. (за което и официално се води делото срещу него, б.а.), Антоанета Василева го окачестви като "доста спорно". "Фарс! Някой така е решил", каза икономистката.

По повод обявената от одиторите "дупка" от над 4 млрд. лв. в банката, тя каза, че според нея изобщо няма такава дупка. И подчерта, че всичко е въпрос на тълкуване: Как можем да си обясним факта, че до 30 юни лошите кредити бяха под 2 %, а на 30 септември са много повече. Как? Аз пък мога да ви кажа, че г-н Василев твърди, че има активи за над 2,5 млрд. евро в банката и можел да го докаже.

На въпроса: „Какво стана със силния Цветан Василев?“ , тя отговори: „Той все още е силен! С духа си! И от нула да започне, пак ще успее, не се страхува."

Тя обаче потвърди, че съпругът ѝ се е чувствал застрашен в България. Заплашвали са го по всякакви начини - по телефон, с писма, с посредници... След което специално повтори: с посредници. За това Василев е подал няколко писма до главния прокурор, но оттам отговор нямало.

Въпреки това адвокат Менков каза, че Василев изчаква със спокойствие екстрадиционната процедура и решението на сръбските власти. "Той не се страхува да отговаря на въпроси, включително и с декларираното искане да бъде разпитан с видеоконферентна връзка", обяви адвокатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4741 |12.10.2014 Ген. Василев: Джихадисти застрашават страната ни . 2| 5186 |30.09.2014 Адвокатът на Цв. Василев: В делото няма и ред, че го разследват в Лихтенщайн . 2| 4415 |28.09.2014 Двама мъже заплашват жена, че ще я изкормят . 1| 5094 |26.09.2014 Реките пак се покачват и заплашват селища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads