Реклама / Ads
0| 5831 |25.10.2014 АКТУАЛНО

Затворени пътища и свлачища заради снега

.
Снегът предизвика затруднения в движението на моторни превозни средства по основни пътни артерии. Столичният кмет Йорданка Фандъкова увери, че обстановката в общината е нормална при зимни условия. Обилните снеговалежи спряха движението на автомагистрала „Тракия” и в двете посоки за почистване на пътното платно от падналия сняг. Спират се и товарните автомобили на автомагистрала „Хемус” в Софийска област и в участъка София – Самоков.
 

Затворен за товарни автомобили над 12 тона поради опасно свлачище е пътят Симитли – Разлог – Банско – Гоце Делчев (през Предела).

В Пловдивска област на пътя Асеновград в посока Бачково има паднали клони и свлачища, спират се временно тировете. Пътят Троян – Кърнаре е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Временно е затворен за почистване и Проходът на Републиката в двете посоки, след възстановяване на движението всички автомобили трябва да се движат с вериги. Затворени за почистване поради паднали дървета са и пътищата Твърдица-Елена и Белово-Юндола.

 

Проходът „Петрохан“ в момента е отворен само за леки автомобили. От Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчват на шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Националният институт по метеорология и хидрология към БАН предупреждават, че в следващите няколко часа в по-голямата част от Северна България валежите ще преминат в сняг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 12719 |20.08.2014 Какво се случва зад затворените врати на КТБ? . 4| 7208 |05.04.2014 Депутатът Свиленски: Българинът се мисли за велик и гине по пътищата . 9| 7978 |26.01.2012 Снежна блокада по пътищата, бедствено положение в Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads