Реклама / Ads
0| 6428 |25.10.2014 НОВИНИ

Потопът взе първата си жертва – загина дете край Карнобат

.
Архив
Тежка катастрофа е станала на пътя Айтос – Карнобат заради водната стихия, при която е загинало дете, а родителите му се борят за живота си в реанимацията на бургаската болница.
 

По-късно стана ясно, че детето е момченце на 4 месеца.

 

В Бургаска област е обявено бедствено положение. Валежите достигнаха рекордни стойности от 220 литра на кв. метър. Няма загинали хора, но положението е тревожно и има опасност от нови поражения. Остават затворени пътят Созопол – Бургас и в двете посоки, както и пътя Бургас – Средец.

Бедственото положение важи за цялата Бургаска област, след като в общините Бургас, Приморско, Царево, Средец и Созопол още на обед бяха въведени плановете за защита при бедствия. В заседанието на Кризисния щаб към областния управител участваха и кметът на община Бургас Димитър Николов, както и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев, съобщава "Флагман".

Обилните валежи са придружени и от ураганен вятър, който достига до 28 метра в секунда и създава опасности за наранявания от паднали предмети, клони и дървета. Всичко това поражда неочаквани рискове за населението и затова Кризисният щаб препоръчва и настоява гражданите да не предприемат пътувания из областта тази вечер и по възможност утре през целия ден. Напомняме, че лична отговорност е на всеки да не предприема действия, които могат да застрашат живота и здравето му в този критичен момент на бедствие, което според прогнозите ще продължи до понеделник.

През изминалия ден особено тежко бе положението в Крайморие, село Черни връх, Рибарското селище, което продължава да е откъснато от света. Има големи наводнени площи в с. Равна гора, Ново Паничарево, Кости, Бродилово, Ясна поляна. Повечето от язовирите в областта и край тези селища контролирано преливат. Евакуирани са успешно хора от местността Черниците /в община Бургас/. Има една срутена къща в Меден рудник, без жертви.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4511 |19.10.2014 Нова авария с асансьор взе жертва в София . 3| 7934 |17.10.2014 Шеста жертва на отровни гъби . 17| 4398 |08.10.2014 Красимир Янков: Трябва смяна на първата линия в БСП . 0| 4517 |28.09.2014 Нова жертва в катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads