Реклама / Ads
42| 77729 |27.10.2014 ЪNDERGROUND

Пеевски щял да къса уши в "Левски", искал да е като ДПС

.
Тази бутилка си изпати в ръцете на Пеевски, задават се уши на левскари...
Известният адвокат Тодор Батков доживя младок, който не разбира и бъкел от футбол, да му дърпа ушите. Това станало в събота вечерта в прочулия се като база на "кръга Пеевски" х-л "Берлин" в столичния кв. "Бояна". Няколко часа след злополучния мач на "сините" с ЦСКА, загубен с 0:3 на "Васил Левски", съсобственикът на "Левски" Делян Пеевски извикал Батков на вечеря.
 
Вместо меню обаче известният юрист получил закани, че ще бъдат късани ушите на всички, които са виновни за резила на "отбора на народа". Това съобщиха за Фрог нюз източници от боянския хотел. Аз предствавлявам ДПС, партията, която командва и печели все повече гласове на изборите в България. И футболистите трябва да печелят, иначе ще скубя уши", - заплашил фамозният депутат. Той предупредил формалния собственик на "Левски", че няма да търпи провали. Дал пример с "ония тъпанари" от "Лудогорец", които си правели майтап с грандовете във вътрешното първенство. Казал също, че не можел да гледа повече доволната физиономия на собственика на разградчани Домусчиев, който станал герой в Делиормана и цяла България, затова искал спешни мерки в "сините" редици.

 

Припомняме сагата около собствеността в "Левски", която остава забулена в тайни и неясни обяснения на Батков.

 

Преди време в. "Капитал" разкри, че ден преди Коледа на 2011 г. свързаната с Цветан Василев фирма "Билдинг рисорт" е отпуснала паричен заем на кипърското дружество "Дигерасо Лимитид", за да финансира покупката на акции в "Левски" и половината от дълга на клуба към Батков.

В спешно включване по "Дарик радио след излизането на материала Батков заявява, че въпросното дружество е негова собственост, а не на Делян Пеевски, както се твърди в някои медии, в т.ч. и в "Капитал". Той дори обявил, че можел да покаже документи.

Батков обаче все пак призна, че е получил заем в труден момент от Цветан Василев. За такъв обаче Василев отрича. "Ако съм му дал заем, защо залогът на 39% от акциите на "Левски" не е в моя полза, а е в полза на подставените лица, свързани с този кредит? Ако кипърската фирма, в която г-н Батков е заложил 39% от акциите на "Левски", е 100% негова собственост, каква е логиката да дава в залог акциите на "Левски" сам на себе си? Кого лъже с този залог г-н Батков", допълва логично Василев.

Според публикуваните документи кипърската офшорка "Дигерасо Лимитид" е придобила 195 хиляди обикновени поименни акции и 120 хиляди поименни привилегировани акции от капитала на "ПФК "Левски" АД, както и 50% от всички вземания на Тодор Батков към футболния клуб, като цената на цесията е 184 хил. лв.
Офшорката е придобила 39% от обикновените поименни акции и 48% от поименните привилегировани акции, или общо 42% от капитала на клуба.

Така че, каквото й да говори Батков, Делян Пеевски държи 42% от капитала на клуба и май командва парада.

Запознати твърят, че и в компанията "Лев инс", генерален спонсор на отбора", също недоволствали от скандалите и слабите резултати в "Левски". Там пък за собственик е считан Алексей Петров - Трактора. Главният обвиняем по делото "Октопод" отрича, но слуховете са толкова упорити, че няма как да бъдат оставени без внимание. Ива Павлова, с която Петров живее на семейни начала, е председател на Надзорния съвет на "Лев инс", което също подсказва за топлата връзка на Петров с компанията. Трактора също бил ядосан на "сините" и заплашвал да си "поговори с ръководството" на клуба.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8417 |17.10.2014 Протестна мрежа поиска проверка на допуска на Пеевски до класифицирана информация заради нови обстоятелства . 75| 24823 |29.09.2014 greshka24 . 4| 9821 |22.09.2014 Актьорът Калановски: Зависимостта Пеевски не зависи от нас, а ни е наложена . 5| 9101 |18.09.2014 Прокуратурата пак подслушва покрай разследването за убийството на Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads