Реклама / Ads
4| 7378 |28.10.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Снимка от протеста срещу Орешарски кацна в Холивуд

.
Снимката, която обиколи и световните медии Източник: Стефан Стефанов
Снимка от антиправителствените протести срещу кабинета "Орешарски" стигна чак до Холивуд и се появи във филма „Пазителят” с участието на Мерил Стрийп, Кейти Холмс и др. Автор на снимката е фотографът и студент в НАТФИЗ Стефан Стефанов, а кадърът е на плачещата 16-годишна Деси Николова, която е хванала за раменете служител на реда с каска.
 
„Цяла нощ хората не пускаха депутатите да излязат от парламента. Към 7 часа сутринта полицията успя да ги отстрани, за да отвори път за колите на министрите. Един студент успя да се прокрадне и да скочи върху една от колите. Той падна и се удари много лошо”, разказва фотографът. Тогава двама полицаи се намесват. Единият се опитва да предпази студента, другият – да го удари.

Свидетел на сцената става Деси Николова – 16-годишна ученичка, която се възмущава от насилието и моли един от полицаите да спре своя колега. „Тя беше потресена от това, което се случи, и започна да плаче”. Видимо трогнат, полицаят я гледа със съпричастност и казва: „Дръж се и всичко ще бъде наред”.

Така, на правилното място в точния момент Стефанов запечатва сцената. Той не обръща внимание на снимката, предава материалите на вестника, за който работи, и си ляга уморен. Когато се събужда, установява, че снимката е предизвикала „истинска лудост”.

Футуристичният филм „Пазителят” е адаптация по бестселъра на Лоис Лоури. Научнофантастичният филм разказва свят, лишен от всички чувства, цветове и спомени. Един човек обаче пази спомена за историята на човечеството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6498 |13.03.2014 Коя ще стане "Снимка на годината - България 2013" . 2| 7226 |18.02.2014 Орешарски откри бюст-паметник на Васил Левски в Сърбия . 15| 6253 |03.01.2014 Фармацевт възпя Орешарски в ода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads