Реклама / Ads
22| 7303 |28.10.2014 НОВИНИ

По Индиана Джоунс: Пистолетът в джоба на Борисов е ДПС

.
Андрей Райчев
„Бойко Борисов не може за трети път да откаже властта. Не ми се вярва да се откаже от премиерското място", каза социологът Андрей Райчев след лансирания от Борисов вариант за правителство на малцинството между ГЕРБ и РБ.
 
Дори и част от групата на Реформаторския блок е достатъчна на ГЕРБ, за да състави правителство, защото за него ще гласуват ДПС и Патриотичния фронт. Той прогнозира, че е въпрос на време разделението сред реформаторите.Според Райчев ГЕРБ са постигнали за кратко време успех, тъй като са излезли от изолацията, в която партията е била, каза още той по "Дарик".

„Реално те са не просто различни - тези, които са към ДСБ и тези, които са към Меглена Кунева, два вида хора са това. Те са по различен начин устроени като менталност, независимо дали ще ги обиждаме, или хвалим, това са просто друг вид хора. В този смисъл те не са едно, те са кантавър. Въпросът е дали този кентавър сега ще се разцепи и ще се формира като два вида политически животни, или известно време, защото не вярвам в дългата им съвместност, ще продължат да бъдат заедно. Така или иначе обаче тази част от Реформаторския блок, която искрено иска коалиция, влиза в тази коалиция с искрени чувства, е достатъчна на ГЕРБ. Даже ако махнете тези с нежеланието, и 97 да са, все едно. То е все едно поради простата причина, че там има поне две формации, които смятат да гласуват за тях. ДПС е едната. А от друга страна те са подкрепени от нещо почти пряко противоположно но ДПС, а именно Патриотичният фронт", обясни Райчев.

„Властта обезателно ще ги разделя. На всичко отгоре тези две парчета се състоят от няколко подпарчета. В Индиана Джоунс има един дуел между Индиана Джоунс и някакъв местен бабаит със сабя и те се бият дълго с тези саби, но Индиана Джоунс бърза за някъде. В един момент той прекрати дуела и извади пистолета, застреля го, пак прибра пистолета и тръгна със сабите нататък. Борисов има такъв пистолет в джоба си и това се казва ДПС. Той във всички случаи може да прибегне към червеното копче и ще кара без реформатори и без каквото си иска. Разбира се, той много не иска да прибягва към това, защото ще получи тежко обвинение", допълни Андрей Райчев.

Заради сложната конфигурация в парламента, Андрей Райчев смята, че за бъдещото правителство може да се мисли в хоризонт най-много до президентските избори през есента на 2016 г. Другият въпрос, който според него е важен за продължителността на новия кабинет е „смятат ли бъдещите управляващи да тръгнат по линията на дълга или ще свиват разходи". „Ако те го ударят на заеми, ще спечелят политическо време и може да изкарат даже пълен мандат, но това ще е сметка, която ще плащат нашите деца", каза още Андрей Райчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6562 |13.03.2012 Дянков като Индиана Джоунс: намери древна крепост . 2| 5200 |19.08.2009 Загина наш каскадьор при снимки на Индиана Джоунс . 2| 5271 |19.09.2008 Разделяме се с Китов - българския Индиана Джоунс . 18| 10565 |14.09.2008 Внезапно почина българският Индиана Джоунс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads