Реклама / Ads
58| 67020 |29.10.2014 ЪNDERGROUND

Супер нагло! Пеевски и ДПС лъжат, че нямат нищо общо с КТБ

.
Пеевски на трибуната на НС Източник: Булфото
Политици от ДПС са държали и държат още пари в Корпоративна търговска банка. Рухна лъжата, че ДПС нямала нищо общо с КТБ, както твърдят под път и над път Пеевски, Местан и Цонев. На Доган парите също са в трезора.
 
Да се ракрият файловете на банката, също и диска с банкови сметки на политици в Швейцария и други страни, който Ангела Меркел ни даде преди време. За това призова математикът-анализатор проф. Михаил Константинов във вторник. Според него, който спъва разрешаването на казуса с КТБ, иска хаос и провал на преговорите за кабинет.

Става дума за Кой, точно този Кой не иска кабинет и прави странни проектозакони за КТБ, пък е мнението на Асен Агов, бивш зам.-председател на НС.

 

Ето някои от лицата, които имат страх от разкриване на файлове и истини за КТБ, но които са замесени и в скандалите около нея.

 

Депутатът от ДПС Делян Славчев Пеевски е разполагал години наред с кредитна карта, която му е давала възможност да харчи на воля у нас и в чужбина. През 2012 г. всяка първа седмица от месеците януари, февруари, март и април, предпочитани дестинации за депутата са били Дубай, Лондон и Виена. В Дубай, докато колегите му коват закони в парламента, той си купува куфарче на LOUIS Vuinton за над 10 000 лева.

 

През 2013 г. към вече изброените дестинации се добавя и Рим. При това в момент, когато хиляди протестират в цялата страна срещу назначаването му за председател на ДАНС. Пеевски отсяда само в петзвездни хотели и се храни в гурме ресторанти, някои от които в списъка на най-скъпите заведения в света. Тези данни разбиват на пух и прах твърденията му, че нямал нищо общо с КТБ. Известно е също, че дни преди атаката срещу КТБ той изтегля парите си и ги мести в друга банка. Този конфликт на интереси прави абсурдно участието му в проектозакон за банката, когото той и ортакът му Йордан Цонев, настървено рекламират, коментираха пред Фрог нюз депутати.

 

През банката майката на Пеевски - Ирена Кръстева пък е превеждала дълго време по 18 000 хиляди лева на месец на компанията "Пайнер". Тогава там се е подвизавала изгората на депутата фолкпевицата Цветелина Янева.

 

Освен Пеевски и други политици от ДПС са имали и имат сметки в КТБ. Дори почетният председател на движението Ахмед Доган си държи парите там. Депутати, областни шефове на ДПС, кметове и пр. - също. Някои от тях, по примера на Пеевски, са изтеглили авоарите си непосредствено преди удара срещу КТБ. Очевидно и те като него са знаели какво ще се случи. Съвпаденията са твърде много, за да минат за случайни. По този начин твърденията на Местан, Пеевски и Цонев, че движението нямало нищо общо с банката се оказват абсолютна лъжа.

 

Странни съвпадения има и около имената на хора, участващи в съставяне на доклада, който извади уж липсващи 4,2 млрд от банката.

 

Силвия Пенева, управляващ съдружник на Deloite - България, която пряко участва в писането на доклада, е опитала да изтегли парите от депозита си в КТБ на 20 юни 2014 г. Това става часове преди БНБ да постави КТБ под особен надзор. Става дума за сума над половин милион. Преводът обаче не минал и парите останали в банката. С основание вложители смятат, че този конфликт на интереси може да се отрази на професионалната й преценка за състоянието на банката. Може и да не е така, но съмнения винаги ще има. Защото някой може да опита да я обезщети по друг начин, само и само да подпише доклад, който обрича КТБ на фалит.

 

Същото важи и за Николай Гърнев, управляващ съдружник на Ernst & Young, който е имал 2 депозитни сметки в КТБ. Успял да ги закрие - забележете, на 18.06.2014 г., след като е изтеглил сумите по тях. Доста странно съвпадение, като се има предвид, че на 20 юни банката минава под особен надзор.  

 

Медийни босове също са изтеглили крупни суми от личните си сметки ден преди БНБ да постави под особен надзор КТБ. Доста странно е, че изданията, които ръководят, се издържат с кредити от фирми, свързвани с мажоритарния собственик на банката и със самата банка, а в същото време личните им влогове са нараствали внушително.

 

Часове преди решението на Националната банка една от тези пeрсони дори успява да прехвърли над 300 000 лв по сметка в друга банка, за която веднага започват да се пишат хвалебствени материали, а КТБ бива оплювана всекидневно...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 77680 |27.10.2014 Пеевски щял да къса уши в "Левски", искал да е като ДПС . 11| 8342 |17.10.2014 Протестна мрежа поиска проверка на допуска на Пеевски до класифицирана информация заради нови обстоятелства . 75| 24797 |29.09.2014 greshka24 . 4| 9790 |22.09.2014 Актьорът Калановски: Зависимостта Пеевски не зависи от нас, а ни е наложена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads