Реклама / Ads
0| 6642 |30.10.2014 МИСТЕРИИ

Хит в интернет: Из Ню Йорк в кожата на жена

.
Ню Йорк
Видео, показващо коментарите на мъжете по улиците на Ню Йорк когато край тях преминава млада жена, се разпространи светкавично в интернет пространството.
 
Филмчето показва актрисата Шошана Робъртс, която се движи по улиците на Манхатън, облечена с черни джинси и тениска, и която постоянно е обект на различни подмятания от страна на мъжете наоколо.

Тъй като тя не отговаря, забележките стават груби и неприятни.

Озаглавеният "Десет часа по улиците на Ню Йорк в кожата на жена" филм е гледан над 13 млн. пъти за едно денонощие.

Той показва как в един момент мъж започва да се движи успоредно до нея в продължение на пет минути, като накрая страхът ѝ не става очевиден.

Според организаторите на този социален експеримент за десетте часа по улиците на града, актрисата е била обект на стотина подмятания,които се третират като вербален тормоз.

В тях не се причисляват подсвиркванията, втренчените погледи и намиганията.

След пускането му в мрежата актрисата е получила е немалко заплахи, но тя е доволна, че повечето реакции са все пак позитивни.

Тя споделя, че ще ѝ се наложи да отиде в полицията, защото е получила доста заплахи за физическо насилие, включително и смърт, и не се чувства в безопасност.

С този филм организацията Hollaback!, която го прави, иска да покаже, че жените, етническите малцинства, хомосексуалистите и транссексуалните са изложени най-много на тормоз на улицата.

Филмът е осъществен от Роб Блис, който снима с камера, скрита в чантата му, а самият той се движи пред актрисата.

Той споделя: "Много бързо можете да започнете да се чувствате превърнат в предмет и това е гадно".

От своя страна Шошана Робъртс обяснява, че такъв тип тормоз по улицата е всекидневен и обичаен за нея.

"Тормозят ме, когато се усмихвам, тормозят ме, когато не се усмихвам. Тормозят ме бели мъже, черни мъже, представители на Латинска Америка".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5658 |29.10.2014 Ракета на НАСА се взриви при изстрелването (видео) . 11| 16206 |28.10.2014 НАСА: Земята в мрак три дни преди Коледа? . 5| 6537 |28.10.2014 Звездната карта и на новия Парламент е противоречива . 10| 6546 |27.10.2014 Алена: Звездите днес са благосклонни за нов кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads