Реклама / Ads
22| 5686 |30.10.2014 НОВИНИ

Миков: КТБ е ключ към българската икономика

.
Михаил Миков
Очевидно вдясно се формира проправителствено мнозинство и мандатът ще бъде консумиран, заяви по БТВ Михаил Миков, лидер на БСП. Десницата носи отговорността да състави правителство, в това няма нищо ненормално, добави той.
 
Едва ли Борисов очаква от мен съчувствие за това, че трябва да направи правителство. Историята се повтаря, фрагментацията продължава, но трябва да се работи за съставяне на правителство. Тежестта на мандата е у Борисов, каза още Миков.

Всяко управление е риск и отговорност; много зависи каква политика ще прокарва това мнозинство. Въпреки че избирателите подкрепиха десни партии, едва ли българските граждани ще подкрепят дясна политика, смята той.

Делата ще се видят когато започне да функционира правителството, да се реализират обществените поръчки. Бих подкрепи общите за страната въпроси, които да я подредят. Трябва да се говори за всички поръчки с европейски средства. Ако се стига до преразглеждане на поръчките, трябва да се види кои ще се анулират и дали няма да дойдат други по-близки до властта, посочи Миков.

Резултатът от изборите не ни отрежда друга роля освен на опозиция, каза той. Натиск от Европа за широка коалиция нямаше, обсъждаха се различни варианти, но коалиране ляво-дясно може да става само при ясни цели. Голяма коалиция при нас е невъзможна, тя се прави при големи партньори, смята Миков. Нямаше и сигнал от ГЕРБ, че са готови да отстъпят от дясната си политика, каза той.

По темата КТБ Миков каза, че оздравяване ще има, ако има желаещи да инвестират и да поемат управлението; в противен случай ще се отиде към процедура на несъстоятелност и разпродаване на активите. КТБ е ключ към българската икономика, затова трябва да се подхожда прозрачно, ясно и внимателно, препоръча Миков. Държавата трябва да придаде публичност. Всеки закон се гласува и заради мотивите му, а в момента няма сериозни мотиви за удължаване на срока, какво правихме 6 месеца, попита той. Голяма част от въпросите, които днес се коментират, бяха зададени на срещите при президента, припомни Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4800 |28.10.2014 Миков: Народът гласува за правителство дясно-център . 2| 4814 |27.10.2014 Михаил Миков: Ще бъдем конструктивна опозиция . 6| 4592 |24.10.2014 М. Миков: Когато ГЕРБ уточнят дата и час, тогава БСП ще участв в разговорите . 4| 4575 |21.10.2014 Миков: БСП е отговорна за съставяне на правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads