Реклама / Ads
18| 7182 |31.10.2014 НОВИНИ

Радева: Какво ли се крие зад отстъпчивостта на Борисов?

.
Опровергаха се твърденията от предизборната кампания, че Реформаторският блок е създаден за патерица на ГЕРБ. Тези партии преговаряха трудно, пред публика.
 
Това коментира социологът Цветозар Томов в сутрешния блок на Нова телевизия.

За следващите парламентарни избори, независимо кога са те, трябва да бъде създадено ново законодателство. Около това се обединиха както Томов, така и социологът Мира Радева. „Дори да се направят избори, които да включат повече граждани, трябва да направим промени в законодателството”, смята Цветозар Томов. Според него промените трябва да са в насока да спрат парите да са единствения фактор, който да влияе на успеха на партиите. „И да се създадат равни възможности на всички граждани да гласуват. Те в момента не са равни. Българите в чужбина имат много по-малки възможности”, допълни той.

Мира Радева е против задължителното гласуване, но смята, че трябва да бъде по-пряка връзката между избирателя и избираните от него хора. Социологът посочи, че в момента се оказва, че ключът за формиране на правителството е у едни хора, свързани с виновниците за кризата от 1997 година.

Радева коментира и промените в поведението на политиците. „Изведнъж виждам един Бойко Борисов, който не сме виждали – толкова мил, толкова диалогичен, толкова отворен към всякакви предложения, толкова отстъпчив”. Въпросът, според нея, е какво се крие зад тази отстъпчивост. „Най-страшното е да има някакъв вид споразумение. Не можем да знаем дали го има”, обясни тя.

Социологът смята, че има опасност „да не разберем кой ограби джоба ни”. Според нея, ако цената за формиране на правителство е замитане на следи, не си струва да се плати. „Обществото просто трябва да вземе вилите и тоягите и да покаже, че няма да прости”, призова Радева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5859 |23.10.2014 Приятелката на Лукарски: Някой иска да закрие Агенцията за българите в чужбина . 13| 4674 |03.10.2014 Константинов: Да си опичат акъла и да сформират някакво управление . 49| 6269 |24.09.2014 М. Радева: Повече партии в НС; повече мъка при съставяне на правителството . 3| 4644 |24.09.2014 Агенцията за бежанци: Можем да открием още 800 места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads