Реклама / Ads
10| 5392 |31.10.2014 НОВИНИ

В. Симеонов: НС изрази, макар и омотано, желание КТБ да бъде спасена

.
Валери Симеонов
Ние изобщо не сме се натискали пред ГЕРБ, те ни канеха на преговори, още преди 3 седмици сме заявили, че не искаме да участваме в правителство, каза по БТВ Валери Симеонов от Патриотичния Фронт.
 
Не сме се наговаряли с Реформаторския блок, така са решили, затова им благодаря, коментира той заявката на Реформаторите, че в двупартиен кабинет на малцинството няма да участват. Според Симеонов Борисов не бил чел програмата на патриотите. Симеонов отново се обяви за необходимостта от защита на България срещу някоя наша южна съседка, която би могла да има агресивни намерения към нас. Няма нищо лошо в това България да си защити сигурността, още повече че преди няколко дни самият Борисов нямаше нищо против тази наша точка за ракетите Земя-Земя. Беше казано, че в момента няма бюджет за това. Казахме, че с политически фигури няма да участваме в правителство, тогава го приеха, два дни по-късно Борисов обяви, че не го приема, изреди Симеонов.

Децата на 6 години трябва да знаят български език. Ако не знаят - спешен курс, за да не изостават и да влязат в училище, разбирайки български език, каза Симеонов и добави, че това не е наказателна акция.

За КТБ сме на едно мнение. Това е един от основните ни приоритети, отбеляза той и добави, че според патриотите КТБ трябва да бъде спасена. НС изрази с омотано решение това, че българският парламент желае КТБ да бъде спасена, заяви Симеонов. Приехме решение да се предприемат законодателни промени за изплащане на депозитите; в общи линии това са текстовете; отпадна 3 точка за оздравяване на банката; Искров и БНБ по право могат да обявят фалит, но целта на този проектозакон беше да се спаси банката, каза Симеонов, според когото има сериозна финансова институция, заинтересована от оздравяване на банката. Отиде ли се къз фалит, Фондът изплаща до 100 000 евро, държавата ги губи, фондът ги губи. А какво става с предприятията, попита той и отговори - разпродаване на ниска цена.

ПФ не нарушава никоя евроатлантическа ценност, увери Симеонов. Ако ни поканят, продължаваме преговорите, обясни той. Ако програмата е различна от нашата, няма да подкрепим кабинет, но можем да подкрепим отделни сегменти от програмата, съвпадащи с нашата, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5531 |30.10.2014 Валери Симеонов: Нищо фатално не е станало . 12| 5136 |29.10.2014 Симеонов: Дол да си тръгне, Борисов да преспи и пак ще говорим . 7| 4847 |27.10.2014 Валери Симеонов: Искаме само грамотните българи да гласуват . 8| 4591 |16.10.2014 Симеонов: Нямаме претенции за участие в постове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads