Реклама / Ads
27| 23721 |12.11.2014 ЪNDERGROUND

Чудовищно! Изпариха се архивите на ДАИ

.
Служители се възмущават от далаверите в ДАИ
Изпариха се архивите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", известна като ДАИ. За това алармираха пред Фрог нюз шокирани служители на ведомството. Това е станало на 17 октомври т. г., веднага след като се разбрало, че ЕК настоява да се извърши щателно разследване за грандиозните далавери в агенцията, свързано с продажбата на шофьорски книжки на неграмотни хора. Изнасянето на всички документи от сградата е било заснето.
 
Фрог разполага с видеото и го предоставя, както на вашето внимание, така и на разследващите органи. Изчезването на тефтерчето на Златанов е нищо, в сравнение с това, което се случва в агенцията", разказаха служители. 

През въпросния ден, няколко камиона от по 20-тона са паркирали в двора на институцията. Група от цигани са взели всички папки и са ги натоварили пред погледа на всички. Интересното е, че преди това, който е искал е можел да разгледа съдържанието им и да си вземе оттам каквото си хареса.  След това никой не знае накъде са поели документите. Твърди се, че всички са били нарязани и унищожени.

 





Служителите са категорични, че аферата с продажбата на шофьорски книжки на неграмотни и малограмотни хора, продължава с пълна сила и в момента.

 

Тази информация взриви цяла Европа преди три години, тъй като се оказа, че хора, които не могат да напишат и една буква, са отишли в страните от Стария континент и са започнали да работят като шофьори. Тогава се разбра, че срещу 1000 лв. с книжки са се сдобивали и неразбиращи български език кюрди, които след това също са заминали в Европа.

 

 

Така пишат хората, които са се сдобили с професионални книжки

 

Германия, Холандия и още няколко държави скочиха като ужилени след тези разкрития. Според тях схемата е позволила по пътищата на континента да се движат потенциални шофьори-убийци. След всичко това последва поредица от рокади на най-високо ниво в министерство на транспорта и изпълнителната агенция.

 

Случаят беше поверен в ръцете на тогавашната Главна дирекция Национална полиция и прокуратурата. След като папките по делото обходиха безрезултатно всички инстанции –от градска прокуратурата до ВКП и обратно, случаят попадна в ръцете на главния прокурор и президента. След тяхно запитване Главният секретар на министерство на транспорта Иван Марков даде окончателно становище на 14.08 2013 година.

 

В него се казва: Организацията на изпитите с тестове на хартиен носител е достатъчно надеждна и ограничава възможността за нерегламентирани действия по време на теоретичните изпити. С въвеждането на тази мярка се ограничи възможността за нерегламентирани действия по време на практическите изпити и за корупционни практики и се повиши качеството на контрола на дейността. Най-странното е, че точно в деня на този отговор барети арестуваха шефа на ДАИ Валентин Божков за злоупотреби със служебно положение и корупция. Оказа се, че след като мина известно време, всички отстранени бяха или върнати в агенция или назначени на други важни постове. 

 


Документът, който удостоверява, че изпитите за шофьори протичат нормално

През миналата седмица подробно ви запознахме с далаверите, които се въртят в ДАИ-София.

 

Какви престъпни схеми се прилагат в момента в агенцията и как се заличава истината, четете утре във Фрог нюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9920 |12.11.2014 Наши автоапаши обслужват джихадисти . 2| 7779 |09.11.2014 Уточнение! . 21| 28090 |10.11.2014 Мисия „Виктория“: Новата банка на Пеевски . 17| 26191 |06.11.2014 На вниманието на ДАНС! ДАИ-София се раздира от корупция, милиони се взимат под масата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads