Реклама / Ads
33| 5142 |19.11.2014 НОВИНИ

АБВ иска Дядо Коледа да зарадва всички пенсионери

.
Росица Янакиева
Пред БНР Росица Янакиева, заместник-председател на Народното събрание обясни, че АБВ са подкрепили измененията в бюджет със съзнанието, че не бива да се блокират дейности.Но между първо и второ четене ще внесем предложения, с които ще искаме да се намерят още 60 милиона лева, за да се платят коледни добавки на всички пенсионери, каза още тя.
 
Безусловно финансовите проблеми в страната не са малко и все отнякъде трябва да се започне. Ние подкрепихме бюджета с ясното съзнание, че има дейности,които биха били блокирани, каза Янакиева и посочи необходимостта от допълнителни средства в МВР, социалната сфера, земеделието, парите на вложителите в КТБ, коментира тя.

Механизмът, който е предложен не предполага парите да се вземат от данъкоплатците. Но между първо и второ четене ще внесем предложения, с които ще искаме да се намерят още 60 милиона лева, за да се платят коледни добавки на всички пенсионери. Считаме, че може да се намерят такива ресурси, още повече на фона на тези 4,5 милиарда лева това е число, което може да се възприеме. Имаме конкретни варинати. Първо има един резерв в бюджета за непредвидени разходи, от който може да се вземе. Освен него има възможности за оптимизиране на някои разходи, свързани преди всичко с инвестиционните програми. Както разбира се и резерв, който е възможно да се появи и след уточняване на сумата за фонда за гаранитране на влоговете, каза още Янакиева.

Да, имаме различни позиции, ще продължаваме да разговаряме и се надяваме,че ще успеем да доближим мнения в посоката, насочена към хората, които ще са потърпевши от една такава пенсионна реформа, така Янакиева отговори на въпроса за различията в коалицията по отношение на пенсионната реформа, допълни депутатът от АБВ.

Янакиева посоци още, че плоският данък е един от приоритетите на партията й. Странно е обаче, че този законопроект не беше решен повече от година от БСП. Ние ще преценим как ще гласуваме, но премахването му е един от нашите приоритети, каза Янакиева по повод дискусиите около премахването на плоския данък, коментира тя.

Правителството ще одобри днес допълнителни 50 милиона лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване. С тези пари ще бъдат платени коледните добавки от 40 лева на близо 1,3 милиона пенсионери, които получават до 286 лева месечно.

Решението за допълнителните пари за пенсионерите беше оповестено вчера от премиера Бойко Борисов, макар че преди дни министърът на финансите Владислав Горанов категорично заяви, че надбавки няма да има за никого.

Три дни имат депутатите, за да предложат корекции преди второто четене на актуализирания бюджет.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4578 |19.11.2014 Сидеров иска среща с Борисов заради "Алфа" . 40| 9906 |16.11.2014 Кличко: Исках да ударя Пулев лошо, да го бия тежко . 13| 4751 |15.11.2014 Експремиер на Франция не ни иска в Шенген . 158| 13768 |14.11.2014 Е. Живкова: Папандреу и Марше останаха верни на дядо ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads