Реклама / Ads
0| 6675 |20.11.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Романът за Майка Тереза е на пазара! Не го изпускайте!

.
ИК „Изток-Запад“ пусна забележителния „Роман за Майка Тереза“. Автор е известният македонски писател Младен Сърбиновски, който е сътворил истинска философска притча за себеоткриването, за житейската мисия, за любовта към другия и основното значение на думата религия: свързвам.
 
Коя е Майка Тереза? Родена през 1910 г. в Скопие като Агнес Гонджа Бояджиу. По-късно става католическа монахиня. По целия свят тя е позната като основател на ордена Мисионери на милосърдието (1950), известен с мисионерската си и благотворителна дейност сред най-бедните по света. Майка Тереза създава и поддържа редица хосписи, сиропиталища и домове за прокажени в цяла Индия. Носител е на множество награди и отличия. През 1979 г. е удостоена с Нобелова награда за мир. Умира през 1997 г. в Калкута, Индия.

„Роман за Майка Тереза“ разказва за нея, изследва историята на малкото момиче от Скопие, което открива призванието си и поема по пътя на вярата и любовта към ближния. Въпреки славата, наградите и популярността тази крехка жена „се съхрани – пише Сърбиновски, допълвайки – кaтo в началото: скрoмнa, все същатa християнкa… Всички ние, вече милиaрди, дори в мoмeнти нa нaй-гoлямa слaвa и сила някъдe дълбoкo в себе си сe чувстваме прекършeни, измeстeни и ни трябвa нeчия утeхa, подкрепа и рaзбирaнe. Такава любов и разбиране проявяваше сaмo Мaйкa Тeрeзa“. Накратко – това е разказ как обикновеният човек може да стане вдъхновение и пример за милиони хора по света, за безрезервната любов, доверието в доброто…

Младен Сърбиновски е публицист, белетрист и драматург, роден през 1958 г. Завършва социология в Скопие. Работи като журналист в Македонското радио и телевизия. По времето на премиера Любчо Георгиевски е назначен за директор на Народната и университетска библиотека „Св. Климент Охридски“. Сърбиновски е автор на много книги, най-известни сред които „Година от 13 месеца“, „Крали Марко“, „Хитър Петър“, „Пазач на дъгите“, „Вечният календар на порастването“, „Македонският Фауст“, „Зидари на нощта“, „Мариовците“. Сърбиновски често е сравняван с големи балкански имена в литературата като Димитър Талев, Иво Андрич и Орхан Памук. Авторът е познат у нас и като един от водещите на предаването „Облаче ле бяло“ по телевизия Скат.

повече четете в специалното интервю на Сърбиновски за Фрогнюз - ТУК
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5691 |19.11.2014 БНР отваря врати за „винтидж“ европарти . 3| 12429 |19.11.2014 Гледат главата на Севт III в Лувъра . 4| 10235 |17.11.2014 Прочетете! Рубльовка – правилата на играчите . 3| 5923 |17.11.2014 В. Лилов: Евтини кабарета, не театри след реформата на Рашидов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads