Реклама / Ads
14| 6035 |20.11.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Отец Никанор пред Фрог: След 30-40 г. ще изчезнем като фараоните

.
Отец Никанор
След 30-40 години ние ще станем дребна общност, българската държавност ще погине без вярата в Бога. Призовавам българския парламент и кабинет да вземат пример от бившия транспортен министър Кристиян Кръстев, каза пред Фрог нюз отец Никанор.
 

Гербът на много страни е двуглав орел. В него има два компонента – духовна и материална. Двете глави са еднакво важни, но всяка една си гледа в своята паница. Правителството има за задача да осигурява материалното битие, то може да облекчи обаче работата на църквата. Призовавам това правителство да въведе вероучение. Откъде на накъде трябва да учим децата на безбожие?!, пита духовникът.  

 

Липсата на вяра кара хората да се самоубиват. Самоубийството е най-високата степен на отчаянието. То е най-тежкият грях, то е по-тежък грях от убийството. Убийството е простим грях, а самоубийството – непростим. Самоубийците не се спасяват и опяват.

 

Не може съседна Сърбия, която има 2/3 от територията на България да отделя по 20 млн. за вероизповеданията, а България – 2 млн. Не може да оставим свещеникът да се чуди откъде да намери пари да оправя храма и да го упрекваме, че се кланя на богаташи. За да не се кланя, нека му помогне обществото, призовава отец Никанор.

 

Бойко Борисов е вярващ, но той не може сам да се бори. Ще му се смеят кухократунестите интелектуалци. Трябва консенсус на обществото и на политиците, не може да искаме от Бойко Борисов да бъде като Прометей. Ще го вземат за присмех.

 

Нормалните общества имат представа кой им дава хляба в ръцете, кой им осигурява подслона. Това са предприемачите, те създават брутния вътрешен продукт. Мозъкът не е най-много в организма, не е и най-тежкият, но без него нищо не работи. В организма не може и без бял дроб и без бъбреци, но мозъкът е организатор на цялото. Така е и с бизнеса – без него нищо не става. У нас от комунизма има съвсем друга нагласа – сиромахомилство. Държавата е съюзник на бедния народ срещу чорбаджиите изедници. Тя трябва да притеснява изедниците като им взема данъци. Българинът гласува не да помага на изедниците, а напук на тях. Защо беше разгромен Цветан Василев? Защото си позволи да каже в интервю за Дойче Веле, че е крайно време нещата в България да станат нормални и бизнесът да вземе своето достойно място. Малко след това му се видя сметката, защото застрашава съществуващата политическа система, посочва свещеникът.

 

Трябва нещата да се променят. Не трябва да свикваме, че това, което сме гледали вчера, ще го виждаме и утре. Животът на планетата земя е много динамичен - цивилизации изчезват. Няма я великата римска империя, фараоните. При тях ще идем и ние, предупреди отец Никанор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6240 |19.11.2014 Политолог пред Фрог: Борисов си осигурява алиби за ДПС с ПФ . 5| 5847 |13.11.2014 Д. Бонголов пред Фрог: Бунт в затворите чрез мобилните телефони . 11| 6816 |12.11.2014 Христо Христов пред Фрог: Местан не заяви категорично, че не е бил сътрудник на ДС . 8| 8254 |06.11.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: За стотици хиляди са делата на вложителите в КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads