Реклама / Ads
5| 5537 |21.11.2014 НОВИНИ

Гробарската мафия вилнее с нова сила

.
Въпреки смяната на директора на Общинско предприятие “Гробищни паркове” в София Венцеслав Григоров и назначаването на Ангел Миленков на неговия пост кощунствата и набезите над гробовете в Централния траурен парк на столицата продължават с пълна сила. От години в Орландовци действа престъпна гробарска мафия, съставена предимно от цигани, самонастанили се в този софийски квартал на улица “Старата воденица”.
 

Всекидневно обикалят с автомобили гробищата и набелязват кои гробове са най-подходящи за разкулачване. Обикновено избират последните обиталища на мъртъвци, незабравени и посещавани от близки и роднини. След което започва плячкосването. Мургавите апаши задигат всичко, което може да се продаде: всякакви метални ограждения и декоративни метални елементи, надгробни метални кръстове от скъпи материали, медни и бронзови барелефи, ветроупорни фенери от ковано желязо, метални букви от надгробни паметници, мраморни надгробни плочи и различни мраморни облицовъчни материали, които допълнително се шлайфат и изнасят повторно на пазара. Онова, което не може да бъде задигнато, се поврежда умишлено - снимката на покойника, вазите, ако са циментови или каменни, или самият паметник. След няколко дни наглите мародери, представящи се за майстори каменоделци, накичени с фалшиви баджове на реверите, засичат на самия гроб ужасените от погрома роднини на покойника и артистично проклинайки злосторниците, започват пазарлъци за оправяне на поразиите срещу предлагана от тяхната фирма значителна сезонна отстъпка в цените, пише „Труд”. 

 

Това е една от схемите, по които действат организирано циганските групи на територията на Централните софийски гробища. Трябва да се спомене, че се практикуват и други методи за измъкване на пари от опечалени, при които мургавите бандити действат без излишно театралничене и нападат директно белязаните жертви.

Сестрата на покойния главен прокурор Иван Татарчев Ина неотдавна е била нападната от двама цигани, които се заканили: “Давай двеста лева или сега ще разбием паметника!” Беззащитната жена доста се уплашила и дала каквито пари имала у себе си само агресивните типове да не изпълнят заканата си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8768 |20.11.2014 Бивш антимафиот пред Фрог: Жилищната мафия показно ще ме разстреля! . 0| 4401 |06.11.2014 Ало-мафията ужили баба с 27 бона . 13| 5118 |01.10.2014 Протестиращи скандират „Мафия” и мятат яйца по ДКЕВР заради тока . 24| 6218 |30.09.2014 Социалисти към ДКЕВР: Мафия, оставка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads