Реклама / Ads
27| 9040 |23.11.2014 НОВИНИ

Полк. Русатев: Крахът на българското разузнаване ще е обединяването му

.
Николай Русатев, бивш зам.-шеф на военното разузнаване
Темата Орхан Исмаилов е отклоняване на вниманието от по-важни теми. Няма значение името, важно е какво ще направи. Преди конгреса на Патриотичния фронт, който е на 1 декември, Валери Симеонов се е заел да си вдигне имиджа пред съпартийците.
 
Това коментира журналистът Панайот Ангарев в "Събуди се" по Нова телевизия. Че темата около Исмаилов е абсолютно измислена се присъедини в мнението си и бившият военен министър Николай Цонев.

На въпрос от водещата дали „Турски генерали вдигат наздравица за назначаването на Исмаилов” (материал, който публикувахме във Фрог нюз – бел. ред.), Цонев отговори, че няма основание за такива твърдения. Исмаилов е 4-ият зам.-министър от началото на прехода с турско име. Трябва да си зададем въпроса обаче защо Борисов си остави една седмица по този казус, тъй като обикновено той взема бързи решения. Това трябва да ни наведе на мисълта, че се водят преговори. Валери Симеонов определено е подведен, тъй като няма политически опит, смята Цонев.

Не е изключено турски генерали да вдигат наздравици, като гледат как в България се самоизяждаме, коментира полк. Николай Русатев, бивш зам.-шеф на военното разузнаването. В биографията на Орхан Исмаилов ме притеснява единствено работата му в комисията по досиетата.

Крахът за българското разузнаване ще е обединяването на цивилното с военното разузнаване, каквото е предложението на ген. Атанас Атанасов. Законът не е формулиран правилно. Случи ли се обединяване, двете служби ще влезнат в борба кой да доминира. Сега ще спестим някакви пари, а в бъдеще от този ход ще загубим милиарди, заключи полк. Русатев.

През 2009 г. беше приет един модерен и добър закон, който даваше сигурност на военните. Той бе променян нееднократно и всички придобивки за военнослужещите бяха унищожени. Военните имат отговорности, имат граждански ограничения. Грешно е да се смята, че те са привилегировани. Техният труд е нестандартен. Това се компенсира с определени социални стимули, добави Цонев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5278 |02.10.2014 Полк. Радев : Причината за взрива -нарушение на технологията . 131| 9658 |12.07.2014 Борисов: На власт ли е БСП – крахът винаги е пълен . 4| 7554 |30.05.2014 Полк. проф. Николай Петров става началник на ВМА . 48| 8523 |18.05.2014 Полк. Г.Гергинов:Който удари пръв, ще загине втори, война няма да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads