Реклама / Ads
9| 5800 |24.11.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Министър Москов: Няма да вдигнем здравната такса на пенсионерите

.
Петър Москов
Намалената такса на пенсионерите е социална политика. Не казвам, че пенсионерите, понесли цялата тежест на прехода, не трябва да имат специфично отношение като помощ. Но от това потърпевш не трябва е техният лекар. Ние вземаме от лекаря и по някакви административни пътища го компенсиране. Това каза в "Лице в лице" по bTV министърът на здравеопазването Петър Москов.
 
Когато правиш социална политика трябва да е за сметка на държавата, а не за лекаря. Ще остане система за намалена потребителска такса на пенсионерите, но ще се търси друг начин за заплащане на лекарите, допълни той.

В българските инфекциозни клиники има готовност за лекуване на Ебола, така отговори на въпрос дали болестта се лекува само във ВМА и допълни, че са се справили добре с надвисналата опасност, макар да се е оказала фалшива тревога.

Той посочи, че въвеждането на електронната система за контрол ще даде ясни критерии и индикации за контрол и на здравните фондове. „Касата трябва да се превърне в нещо различно от това, което е сега“, подчерта Москов.

С въвеждането на електронната здравна карта вие, като носител че сте здравно осигурен, ще носите в себе си и права. Ще имате право и носителството на определен бой от тези талони. Младите  и здравите ще имат определен лимит. По-възрастните щке имат друг лимит. Сега към момента системата по административен път разделя талоните, по търговски път, а по новия начин талоните ще ги имате в ръцете си, обясни министърът.

Електронната здравна карта е частица от новия здравен модел.Когато имате ясното желание всичко да се случи по прозрачен. Когато имате яснота какво трябва да се случи. Когато имате ясни параметри за това, което трябва да се случи. Ето така министър Москов предопредели плана си за успеха на начинанието.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 9280 |21.11.2014 Проф. Вучков: В целия кабинет само Павлова е читав министър . 1| 5207 |17.11.2014 Експерти: Скоро съвсем няма да разбираме речта на политиците . 13| 5542 |08.11.2014 Близнашки:Слава Богу, че нямам снимка с Делян Пеевски! . 4| 5941 |29.10.2014 Партиите в парламента нямат собствена експертиза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads