Реклама / Ads
27| 6254 |25.11.2014 НОВИНИ

Блъсков в сблъсък с „Протестна мрежа”

.
Петьо Блъсков Източник: Булфото
Вие не сте кукловоди, вие сте куклите. Протестна торбичка, която се пълни оттук - оттам. От "Протестна мрежа" раздуват историята за подправеното тефтерче на Филип Златанов, сочат с пръст тоя и оня и ръсят глупости в публичното пространство.
 
Това заяви главният редактор на „Труд” Петьо Блъсков в коментар пред Нова телевизия. Той недоумявал за какво протестират "тези 10 човека". "Чувам едни и същи клишета от 2 години", оплака се той и нарече членовете на "Протестна мрежа" кукли.

Антоанета Цонева от "Протестна мрежа" от своя страна нарече твърденията на Блъсков смешни. "Преди време той написа във в. "Труд", че сигналът на "Протестна мрежа" срещу Пеевски, Цветан Василев и Бареков е донос, а след това в медията месеци наред излизаха публикации, които по един или друг начин потвърдиха, че това не е донос, даде пример в своя защита Цонева. Не искам въобще и да коментирам подобни безпочвени обвинения, каза Цонева.

Според Блъсков Филип Златанов е писал числото 10 в тефтерчето си, но някой го е променил на ДП. Защо това се е случило, той няма обяснение. Блъсков бе категоричен, че трябва да вярваме на прокуратурата, въпреки че определени хора се опитват да я злепоставят.

Използва се един механизъм, който не дава резултат, защото хората, които са впрегнати да го реализират, нямат този ресурс, твърди Блъсков. Той обясни, че става въпрос за технологията на Малкълм Т. Гладуел „Повратна точка", която се базира на принципа: с много малък ресурс в ограничен кръг от хора да се постигне голям обществен ефект. Какъв е този ефект - това е втората част на играта, посочи журналистът. В нашия случай очевидно той е да се злепостави прокуратурата, допълни той.

Имам подозрение, че десетина човека се опитват да реализират тази технология, каза Петьо Блъсков, визирайки „Протестна мрежа”.  

Между редовете на изказването на главния прокурор вчера Блъсков разчете увереност, че разследването е към своя край. Сотир Цацаров говори респектиращо. Той не може да си позволи да говори така, ако разследването не е към финал, заяви Блъсков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4213 |19.11.2014 Мъж загина при челен сблъсък с трактор . 11| 4796 |07.11.2014 Москов и Местан в сблъсък с искри . 1| 4816 |05.11.2014 Пътнически влак дерейлира след сблъсък с фадрома . 12| 5299 |28.10.2014 Нинова: В БСП има лични разправии, а не сблъсък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads