Реклама / Ads
59| 12369 |25.11.2014 НОВИНИ

Брюксел с ултиматум към Цацаров: Спешни реформи в прокуратурата!

.
Да се направят спешни реформи в прокуратурата. Този ултиматум е бил поставен на главния прокурор Сотир Цацаров преди ден от Брюксел. Това научи Фрог нюз от високопоставен източник от европейската столица. Според него гафът с тефтерчетата на Филип Златанов e прелял чашата на търпението.
 

Очаква се до края на седмицата или началото на идната да се направят предложения за сериозни структурни промени, свързани с оптимизиране работата на столичното следствие. Не се изключва вероятността да последват и кадрови рокади. Оказва се, че въпросното звено боде като трън очите на европейските институции. Те са изключително недоволни от работата му, особено след грандиозния гаф с делото срещу „убийците” на Пеевски. Негативният обществен отзвук по някои дела като това за КТБ, също оказал влияние върху отрицателната оценка. За крайно неприемлив се смятал и имиджа, който изградил шефът на следствието-Петър Петров, известен още като Пепи Еврото.

 

От Брюксел били категорични, че изобщо не са доволни от резултатите на държавното обвинение. Невъзможността на България да се справя с ефективното и своевременно правораздаване, можело да докара особено негативен доклад в началото на годината. Отделно от това от европейската столица отбелязали, че Румъния се справяла много по-добре в тази област от нас. Ако предстоящите промени са свързани със създаване и закриване на специализирани звена, то Сотир Цацаров би могъл да ги направи без намесата на ВСС, отбелязаха юристи.  Ако, обаче се касае за по-сериозни промени, то неминуемо ще бъдат предложени за гласуване от кадровиците на Темида. Кадрови рокади също биха могли да се извършат лично от Цацаров. В качеството си на главен прокурор, има право да командирова обвинители от едно на друго място, за определено време. Този прийом се използва активно и в момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5172 |25.11.2014 Цацаров: Д.П. винаги ще има, защото механизмът трябва да работи . 17| 4906 |24.11.2014 Цацаров: Скандалът с тефтерчето поставя в „пакет” Д. до Б. . 11| 6476 |21.11.2014 Министрите донесоха лоши вести от Брюксел на Борисов и България . 2| 4452 |18.11.2014 Цацаров: Финансовите измами в ЕС са въпрос на Европейската прокуратура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads