Реклама / Ads
12| 7870 |25.11.2014 НОВИНИ

Адв. Екимджиев: Всички грешки на Цацаров са в полза на Пеевски

.
Михаил Екемджиев
Не може тази прокуратурата, като се мине през аферата в Костинброд, "убийците" на Пеевски и до казуса с тефтерчетата на Златанов, да прави нелепи пиар-акции. Не може никой да не носи отговорност. В една нормална държава Главният прокурор трябва да си е тръгнал Но той се извинява и остава. И всички тези грешки все са в полза на Делян Пеевски, включително и в случая с КТБ, каза по БНТ адвокат Михаил Екимджиев.
 
На първо място безпощадно ясно е, че в България има фрапираща нужда в промяна на  системата на експертизите. Ние не знаем дали екпертът е квалифициран и дали е независим. Няма критерии за оценяване безпристрастността на екпертите. Виждали сме как в найлони се носят дела с огромни интереси. В прозрачни пликове се носят дела за милиони, коментира той случая "с тефтерите на Филип Златанов.

Тази комисия се превърна в емблема на шизофреничната среда.Конфликтът на интереси е тънко и трудно доказуема. И тази комисия вместо да работи против корупцията се използва като бухалка. Това е реалността, тази връзка между фасадната демокрация и истинсокото задкулисие, което определя дневния ни ред, каза още Екимджиев.

Изумен съм, че премиерът нарича опита на гражданите да спасят своите спествяния далавера при положение, че далавера е имало в предишните правителства, БНБ бесдействаше 5 месеца и не започна изплащане на вложителите в КТБ. Мисля, че Бойко Борисов дължи извинение на вложителите в КТБ, коментира още адвокат Михаил Екимджиев.

Според него ще настъпи допълнителен юридически и финансов хаос, ако влезе в текстовете на закона за бюджет 2015 г. предложението, според което ще бъде дадена власт на синдика да решава дали да прави тези прихващания от цесиите, които вече са факт.

В България правната норма не държи сметка на различни защитими конкуриращи се интереси, а се използва като бухалка или сатър. Страхувам се, че ще се създаде текст на бюджета, който ще е дебалансиран, което е против правовата държава. Ще има бонуси, но ще загубим усета за правова държава, каза още Екимджиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4484 |21.11.2014 Лихвите по всички влогове без детските ще бъдат облагани с 10% данък . 33| 5131 |19.11.2014 АБВ иска Дядо Коледа да зарадва всички пенсионери . 4| 4224 |09.11.2014 Танева: И ние сме правили грешки, но да не посипваме главата си с пепел . 3| 4949 |28.10.2014 Пенчев: Всички искове за КТБ срещу държавата в Страсбург ще бъдат основателни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads