Реклама / Ads
2| 5749 |26.11.2014 НОВИНИ

Фрог разкри: Още двама терористи с прякор „българина”

.
Още двама терористите са с прякор „българина”. Това установи разследване на Фрог нюз.
 
Наскоро една от националните телевизии обяви, че се е добрала до представител от „Ислямската държава”, който е българин, защото такъв му бил прякора. След съвсем кратък преглед на специализираните сайтове, близки до престъпната организация се разбра, че Анас Българина няма нищо общо със страната ни. Той се оказа дагестанец. След като се включил в редиците на терористите, загинал през 2013 година в Пакистан.


 Анас Българина-момчето с шапката

Фрог установи, че чичото на Анас също е терорист. Става дума за Салман, на когото също казвали Българина. В началото на „кариерата си” той постъпил в редиците на ислямската групировка Нусра. След като натрупал малко опит премила на страната на „Ислямската държава”. Салман също е роден и израсъл в Дагестан. Бил е за известно време и в затвора в Гуантанамо. Той също като племенника си не е между живите, защото е загинал при ожесточени боеве в Сирия. След това терористите го погребали там.


 Салман Българина

В редиците на камикадзетата също има Българина. Това е Абу Салех, отново от Дагестан. Той умира при самоубийствен атентат в родината си на 31 март 2010 година. Заедно с още един терорист се взривяват с кола, близо до районното управление в град Кизляр. Заедно с тях загиват 12 човека, сред които началникът на полицията и още 8 негови сътрудници. Ранени са още 29 души. Минути преди да загине, камера е заснела последните минути от живота Абу Салех Българина, като записът може да бъде видян и в момента в интернет.


 Абу Салех Българина

Имената на загиналите дагестанци, заедно с прякорите им са изброени в сайт, симпатизиращ на „Ислямската държава” под заглавие: „Мъчениците на Кавказ в Сирия”. На дагестанци им викали „българи”, защото се смятало, че оттам е тръгнала нацията ни.

Експертът по ислямски фундаментализъм Мохд Абуаси първи отрече информацията, разпространена от някои телевизии, че българин се бие на странната на „Ислямската държава”. По думите му в редиците на терористите има шепа сирийци, които за определен момент са живели или учили в родината ни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10644 |26.11.2014 След материал във Фрог: Цацаров праща проверка по делото за кмета на Садово . 7| 7651 |25.11.2014 Проф. Ваньо Митев пред Фрог: Москов разваля реформите на Костов . 5| 5616 |25.11.2014 Експерт пред Фрог: Скандалните клипове на задържаните са били за реклама, не действат като „Ислямската държава” . 36| 12501 |24.11.2014 Фрог научи: Вербовчикът на Б. Борисов става шеф на БОП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads