Реклама / Ads
0| 6457 |27.11.2014 НОВИНИ

От 2015 г. Фейсбук предоставя информация без да пита

.
Социалната мрежа „Фейсбук” от 1 януари 2015 г. въвежда в действие нова политика за използването на личните данни на потребителите, която позволява предаването им на трети лица без разрешението на притежателя им. Това се казва в съобщение на социалната мрежа, предаде ТАСС. Съгласно съобщението, всеки потребител автоматично се смята за съгласен с новата политика, ако след 1 януари 2015 г. продължи да използва „Фейсбук”.
 
В новата редакция на политиката на социалната мрежа е указано кой ще има достъп до личните данни на потребителите. Това са службите за реклама, компаниите за анализи и други доставчици на услуги за „Фейсбук”.

Социалната мрежа ще дава достъп до личната информация на потребителите и на своите партньори – собствениците на интернет сайтове и приложения за мобилни устройства, както и на други компании, чиито стоки и услуги използват потребителите.

„Фейсбук” ще предава данните им и на държавните органи, ако сметне, че тяхното търсене е юридическо обосновано. При това социалната мрежа няма да пита отделния потребител дали е съгласен личните му данни да бъдат предоставяни на трети лица. „Фейсбук” ще смята, че всички потребители са съгласни с това.

Социалната мрежа също така разкри списъка с лични данни, които събира. Този списък включва цялата активност на потребителите – публикуваните статуси, съобщенията с други потребители, данните за местонахождението и личните данни при регистрацията на потребителя и неговите приятели във „Фейсбук”.  Социалната мрежа събира и пази с възможност за предаване във всеки един момент на трети лица цялата спомената по-горе информация, както и данни за плащанията, банковата му сметка и информация за сметките, по които са правени преводи и адресите за доставка на стоките.

Използват се не само данните на потребителя, които той е въвел при регистрацията си във „Фейсбук”, но и информацията, която той споделя с останалите през вътрешния чат „Месинджър”. Свободни за достъп и за предаване на трети страни са и телефонните указатели в телефоните, ако те са синхронизирани с „Фейсбук”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6112 |26.11.2014 Сутеньори дебнат българки във Фейсбук . 7| 4633 |26.11.2014 Цацаров: Изтече информация за акцията срещу имамите . 1| 5060 |24.11.2014 Протести пред Съдебната палата и Фейсбук заради тефтерите на Златанов . 0| 4518 |20.11.2014 400 милиона евро предоставя ЕС за софийското метро до 2020 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads