Реклама / Ads
70| 16399 |29.11.2014 ГЛАСЪТ

Освобождение е, когато няма милост към Слави Бинев

.
Културтрегерът Бинев Източник: Булфото
Слави Бинев е като пърхот: буди отвращение, но се посипва навсякъде, сърби и дразни. Можеш да го махнеш само с медицински шампоан. Сега е полазил културата. Защото не му дадоха нещо по-така и той се съгласил та яхне тази комисия, защото е готов на всичко, само и само да е шеф на нещо и да е Голем политик, както казва Големанов. Бинев е от тези, които се взимат насериозно, защото не могат да оценят реално качествата си.
 
Той не може да проумее, че е срамно и голям компромис за обществото ни, че той въобще е в парламента. И не само не го разбира, а предявява шумно претенции.

Бинев наистина си вярва. Смята, че е политик, интелигентен и учен. А е просто поредният заболял от нарцисизъм, навиращ се в живота ни. Нарцисизъм, съчетан с нахалство. Такава е формулата, по която подобни хора се докопват до политиката и някакви постове в нея. Понякога глупостта и безпардонността на депутатите наистина е без дъно, показват техни гласувания. Цинизмът с "Бинев шеф на културата" предизвиква единствено позиви в стомаха, за които и цял флакон "Деган" е безпомощен.

Всеизвестно е, че интелектуалното ниво на част от народните представители, е твърде скромно. Но поне да не забравят, че освен привилегии имат и отговорности. Не само пред партийните вождове и укловоди, а и пред избирателите. Затова съвсем скоро няма да е достатъчно просто Бинев да подаде оставка и да се махне някъде с неговите кухи и нахални претенции. Ще е нужно нещо повече.

 

Волен Сидеров заявява днес, че Бинев бил мутра. Е, не е нужно да си Колумб за подобно откритие. Но нали точно "Атака" два пъти изпрати Бинев в Европарламента? Този грях кой ще плаща?

 

Ето ви задочен диалог между Слави Бинев и Волен Сидеров, случил се на Бъдни вечер 2013 г.

По телевизия "Алфа"  Сидеров заявява: "Другият стремеж е там има едно лице, дето сега го развеждат като плондир по телевизиите, иска евродепутатче да стане пак и е готов на всичко. Ще продаде децата си, дето се вика, защото това му е бизнесът на това лице".

 

Отговорът не закъснява. Даден е пред агенция ПИК - къде другаде: "Ще му размажа главата! Ще го разпльокам, а след това ще изкарам тестисите му през гърлото".

 

Това е образът на Председателя на Комисията. Колко прозорливи са били Илф и Петров написвайки: "Знаете ли, скъпи Бендер, как аз ловя гъсоци? Убивам ги като тореодор, - с един удар! Когато тръгвам срещу гъсока, това е истинска опера! "Кармен"!

 

Бинев - торедорът. "Кармен" в народното събрание и комисията по култура!

 

Александър Морфов, режисьор:

"След като тази мутра е назначена за председател на Комисията по култура и медии, няма никаква надежда за България. Това е дъното и единственото, което ми остава, е да емигрирам със семейството ми! Няма алтернатива: или всеобща емиграция, или революция в най-кървав вид, защото тези „хора” не заслужават милост".


Александрина Пендачанска, оперна певица:

Назначаването на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии e по-възмутително, по-нагло и по-отвратително от това на Пеевски! То е заявление със символно значение: „Не ни пука от вас, е… си майката!“. Ако на нас – всички хора, занимаващи се с изкуство, творчество, журналистика – всичко това, което създава културата на една нация, не ни е писнало да ни псуват в лицето и понесем този пореден, безобразен акт на невъобразено досега безочие – то наистина заслужаваме не само всичко, което ни се случва, но и още по-невъобразимото – просто да изчезнем!!!"

 

Христо Мутафчиев, актьор, председател на Съюза на артистите:

 "Против съм Слави Бинев като марка, защото тя създава изключително лош имидж на културата. Ако той остане шеф на парламентарната комисия по култура и медии, което е цинична провокация, ще пиша до ЕК и до ЕНП, че у нас културата се дискриминира."

 

С протест заплашиха от Младежки театър "Николай Бинев". В открито писмо актьорите твърдят, че "такова унижение е трудно да се преглътне".

По повод избора на депутата Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии, БНТ припомня, че през 2012-та година сезира Европейския парламент, Европейския съюз за радио и телевизия EBU и информира СЕМ за опита на г-н Бинев и негови привърженици да щурмуват обществената телевизия.

Те използваха и нецензурни квалификации, защото събитие на неговата политическа формация е било отразено само по един от каналите на БНТ, се казва в позиция на националната медия.

Надяваме се, че с този избор парламентът няма да постави под съмнение ролята на обществените медии в отстояването на професионалните стандарти, журналистическите принципи и свободата на словото. Като медия с високо обществено доверие, към позицията на БНТ се присъединява и Българското национално радио.

 

Ботев също е казал нещо по повод на Биневци:

"Слушайте и това. Ако някой се осмели да ви каже, че сте бездарни, че сте луди, че не знаете какво говорите и че мозъкът ви се намира в петите, то го изпсувайте с хамалски виражения, наречете го шпионин и народопродавец, кажете му, че той е продал совестта си и перото си на японците, на абисинците – тава е се едно, – и помолете публиката да го не слуша и да не принимава думите му за факти. Разбира се, че публиката има свои слабости, следователно, вие, ако искате да попаднат вашите думи на здраво място, сте длъжни да похвалите по-млечните крави и да им дадете титли: "сахарчица", "халвица", "високоблагородия" и пр."

 

Бинев ще се възползва тъкмо от този съвет. На мутра ще отговори, че е борец за свобода, на чалгарин ще отвърне с европеец, на неинтелигентен ще противопостави архонт, на абсурден - масон и т.н. и т.н.

Той не разбира, че бунтът и несъгласието е не само срещу него, а срещу модела, когото олицетворява. Затова го сравняват с Пеевски и избирането му за шеф на ДАНС. Една и съща матрица на модел като ебола за страната. Някой да каже на тези хора, че и търпението има край. Дори българското.

 

Ботев го няма. Ако беше тук, щеше да хване Балкана. И отново щяха да го гръмнат. За освобождението. Защото горната матрица си е живо робство.

Революция в най-кървав вид, казва Морфов. Защото тези "хора" не заслужават милост. Не заслужават, така е!

Какво друго ни остава.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 152| 13292 |29.09.2014 Катехизис на един, който няма да гласува . 57| 14487 |03.08.2014 Като нямаме Чърчил, да чуем Стоян Цековски от Мизия . 16| 11479 |16.05.2014 Защо, когато говориш с кукла, получаваш лъжа. Избори . 2| 19926 |14.02.2014 Чарли Чаплин: Когато започнах да обичам себе си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads