Реклама / Ads
3| 6965 |30.11.2014 МИНАЛО

В Плевен вдигат нов паметник на легендата Емил Димитров

.
Емил Димитров
До няколко месеца ще има три готови проекта за паметник на легендата на българската забавна музика Емил Димитров в Плевен. Това каза Емил Димитров-син, който държи готовите проекти да се изложат в града, за да може плевенската общественост също да изкаже мнение.
 
„Вече има готови скици и предстои да се изработят от гипс и глина, за да се видят от всички, за да чуем мнението на хората. Най-важното е паметникът, който бъде избран, да се впише добре в градската среда и да представи Емил Димитров като достойна личност.", допълва той.

За стария монумент на твореца, който се намираше в градската градина и преди броени дни бе разрушен, синът на естрадната легенда каза: „Освен че беше незаконен, неговото изпълнение беше далеч от съвършенството.“

Преди време с депутата от АБВ Румен Петков Димитров-младши  поиска издигането на нов мемориал в Плевен. Двамата заедно се срещнаха с ръководството на общината и изразиха желание съществуващият барелеф да бъде демонтиран. Вече премахнатият паметник бе построен незаконно, без одобрение на архитекти и без решение на общинския съвет. Естетическите му качества също бяха под съмнение. “Всички помним Емил Димитров, виждал съм го и в последните му дни. Това е всичко друго, но не и паметник, който внушава респект към един изключетелен български творец“, отсече тогава Румен Петков.

В Плевен името на Емил Димитров носят концертната зала на читалище „Съгласие“ и бившата улица „Марица“ , където на номер 10 се намира бащината му къща. В Регионалния исторически музей е подреден и скромен кът с вещи, отличия и снимки на певеца.

„Никой не ме информира за паметниците на Емил, нито за улиците наречени на него, нищо не знам. Знам, че ми е в сърцето и че го популяризирам в цяла Русия, тъй като хората там си го знаят и питат за него. В много добри отношения съм със сина му Емко. Той е добро дете и държи фронта по отношение на имиджа на баща си“, каза и първата жена на певеца - Грета Ганчева.

От вестник „Златна възраст”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8878 |28.06.2014 В Сараево вдигнаха паметник на екзекутора на Франц Фердинанд . 44| 7900 |04.01.2014 Паметник на цар Самуил наесен, Гърция ни дава костите? . 1| 6643 |10.12.2013 Честит празник, граждани на Плевен! . 22| 11238 |20.12.2012 "Нова Македония": В Израел издигнаха, после разрушиха паметника на цар Борис III

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads