Реклама / Ads
126| 9528 |04.12.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Братушки, джак-потът „Южен поток” и клоаката

.
Братушки и сателити
Защо България се отказа от изгодния за нея газопровод „Южен поток” ? Можеха да се измъкнат от клоаката на Европа и да станат енергийно независими. Можеха да печелят само от географското си положение! Това пише в коментарна статия на Army-ru.
 
Руско-турската война през 1977 г. започна след жестокото потушаване от турците на Априлското въстание, след което българските християни помолиха за помощ руските си братя. В тази война, проявявайки чудеса от героизъм при Плевен и Шипка, руснаците загубиха около 16 000 души и за пореден път се скараха с Европа. Не  мина и половин век и внуците на същите тези българи, чиито дядовци русите спасиха с цената на живота си, започнаха да воюват против нас по време на Първата Световна война. При това тях никой не ги помоли за това, не им заповяда или принуждава. Просто българското правителство реши да се довери на Кайзерова Германия, за да съедини откъснатите от България парченца територия.

Не мина и чътвърт век и България отново застана на страната на фашистка Германия. Историците казват, че България е единствената, която не изпрати войски на Източния фронт. Но много от тях забравят, че тъкмо действията на българските войски в Гърция и Югославия, бяха причина да се освободят няколко немски дивизии, които отидоха да воюват против СССР, точно когато се решаваше съдбата на Източния фронт. И ако немците бяха превзели Москва, то можеше да се благодари и на нашите братушки-славяни.

В наши дни, тези любими братушки, за поред път размахаха опашка и зачеркнаха милиарди долари руски труд по организацията и строителството на газопровода "Южен поток", необходим както за стабилността на България, така и тази на Европа. Макар че, това бе един великолепен шанс да се изтръгнат от клоаката на Европа. С чужди ръце! Не правейки нищо при това. Те щяха да получат пари само заради  доброто си географско положение. Истински джак-пот! Съдете сами.

На първо място България щеше да получава по 400 млн. долара годишно за транзит на газ, което за малка и бедна България са огромни пари, както за нас 400 млрд. Второ: щяха да бъдат създадени нови работни места и се развие инфраструктура с благоприятен инвестиционен климат. Трето: България щеше веднъж завинаги да реши енергийния си проблем. Ччетвърто: Това е най-важното. Поддържайки строителството на Южен поток България без съмнение щеше да има по-голяма  политическа тежест както в Европа така и в Русия. От една страна би могла да шантажира , както това прави традицонно Украйна, а от друга – да иска постоянно увеличение на цената на транзитните доставки. А къде се натресоха? От бедна и малка страна, производител на европейски роби, можеше да стане европейска величина, с която всички да се съобразяват. Защо тогава българите се отказаха от "Южен поток" ? Очевадно е, че със своята глава те такова решение не могат да вземат, сами не могат да решат това.

Проблемът на СССР бе в това, че купуваше своите съюзници, като им даваше ежегодно милиарди рубли в пшеница, стомана, танкове, автомати и технологии. Половината социалистичски мир се хранеше за сметка на Русия. Колко заводи, пътища и предприятия бяха построени със съветски пари... Само в Афганистан изгубихме толкова, колкото да превърнем една руска губерния в малък филиал на Швейцария. Та и затова у нас пътищата са по-лоши, отколкото някъде в Баден-Баден. А колко пари сме изхарчили за Източна Европа и Прибалтика е невъзможно да изчислим. Мислехме, че с добро циментираме завинаги дружбата. Но не се оказа така. След като секна финансовата помощ, всички братушки-славяни, прибалтийци и всякакви други паказаха голите си задници и не се посвениха да оплюят довчерашния си благодетел.

С какво САЩ купуват своите сателити ? Как успяват така леко да ги контролират ? Та нима те харчат за строителство на пътища, училища, болници и заводи там, където имат разположени над 800 бази? Не! Помните ли поредния случай на изнасилване на японска ученичка от  рейнджър или разстрела на цял афганистански аул от пиян американски чернокож сержант ? Защо тогава в медиите не ги проклинат като изчадия на ада и окупатори, както наричаха съветските войници в ГДР. Какво толкава предлагат на Ангела Меркел политиците на САЩ , че тя да разруши изгодните си връзки с Русия, въпреки молбата на собствените и бизнесмени? И защо в немските вестници няма и дума против американците, след като пратиха за зелен хайвер искането им за връщане на златото от американските хранилища ? Какво предлагат на френския президент в замяна на това, че рушат авторитета на Франция, като голям оръжеен доставщик ? Какво предлагат на България? А колко пари хвърлиха в Украйна, за да контролират едно марионетно правителство? Как така им се получава на САЩ ? Ще ви отговоря ?

Геополитиката е като жената. Ти никога няма да кипуш нейната любов, ако бъдеш добър, щедър спонсор, готов да и даде всякаква сума, за всяка прищявка. Свършиш ли парите, тя, без да мисли и секунда, ще те разлюби и остави, като се изсмее в лицето ти. А после ще отиде при друг, на който няма да му е до нейните желания и интереси. Най-много, което ще направи, е да я щипне по бузката и обещае четирилистни детелини в неопределено бъдеще. И ще я накара да работи за него, докато той лежи на дивана и брои своята печалба.

Жената обича силните, наглите и храбри мъже. По нея не трябва да се тича и да се моли за нещо. Иначе няма да  усетиш, как ще те налазят като мухи. Българите ? Що за хора са тези, които не могат да отстояват своите интереси ? За нас повече тази страна не съществува! Даже ако след петнадесетина години техните деца припълзят към Русия и искат прошка, защото няма какво да ядат и умират, няма да им я дадем. Те не са повече за  нас братя и сестри, заради които ние влизахме в чужди войни, губехме свои войници и се оказвахме в геополитическа безпътица. Благодарение на братушките от Източна Европа Руската империя започна ненужна война и прекрати своето съществуване. Икономиката на СССР изпадна в криза, защото наполовина работеше за съюзниците. Трябва ли да повтаряме предишните си грешки? Братушки? Да. Имаме много братушки. 180 народа на Русия, които не искат повече да плащат за бъдещето ви, мръсни и безволеви предатели.

Правилото на успеха е просто: никога нищо за никой не забравяй и никога нищо на никого не прощавай!

Но руснаците сме много добри. И в това е нашата най-голяма грешка!




д
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6103 |01.10.2014 358 551 дка бивш горски фонд купен за строежа на „Южен поток" . 27| 7528 |28.05.2014 Барозу: ЕК взима мерки срещу България заради „Южен поток” . 10| 12802 |15.01.2014 И. Инджев: Битката е за огромна баница–„Южен поток” . 25| 6733 |06.11.2013 Цената на „Южен поток” скочила мистериозно в кабинета на Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads