Реклама / Ads
30| 14070 |12.12.2014 ГЛАСЪТ

Излъга ли ни МВР за Сертов или са „куци” професионалисти?

.
Светлозар Лазаров обясни, че Сертов не е напускал страната
Излъга ли ни МВР за изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов? Този въпрос се разнася от уста на уста със скорост, далеч по-голяма от разпространението на безпощадната ебола.
 

През последните няколко дни професионалното ръководство на МВР, начело с главния секретар Светлозар Лазаров, даде всичко от себе си, за да ни увери, че Сертов не е напуснал пределите на родината. Това беше ясно казано дори на официална пресконференция пред няколко десетки журналисти и камери. А записващите устройства увековечиха тази мъдра мисъл. На никой, обаче не му е дойде на ум да пита, след заявената твърда позиция, дали са прегледани камерите на граничните пунктове. И не защото не са сетили журналистите за това, а защото дори не им е минала мисълта, че това може да не е направено.

 

Впоследствие, обаче се оказа, че този въпрос е имал най-много смисъл от всички останали, с които „професионалстите” бяха засипани. Лежейки на догадката, че Сертов все пак си е на родна земя, ченгетата хвърлиха целия възможен ресурс, с надеждата, че ще го намерят, катурнал се с колата на някой завой. Жива сила, както се казва, обиколи всички гори и паланки около столицата, хеликоптери кръжаха над половин България, с надеждата, че спеца по сигурност ще бъде открит. На фона на мизерията за броени дни залудо се профукаха стотици хиляди държавни лева. А от МВР ни увериха твърдо, че ще търсят Сертов докрай. След близо седмица заветния сигнал за това, че Сертов е преминал през Петрич дойде и разгеле, спести на народа още прахосани пари. Ура! Ченгетата се сетиха, че там, наблизо е границата и Петко Сертов може да я е прекосил. Провериха и се разбра. Трябва да сме благодарни на съдбата, че в случая не търсеха терорист, защото нещата можеха да изглеждат трагични.

 

Бившият шеф на МВР Емануил Йорданов упрекна, че ведомството е прибързало с някои изводи за случая „Сертов” и с право. Няма да е изненада, ако прегрешилите решат да се измъкнат от деликатната ситуация с оправданието, че не са имали предвид България, а територията на ЕС. Да пробват, може някой да им се върже. 


Другата „сигурна” вест, която дойде от сграда на ул. „Шести септември” бе, че върху бившия шеф на ДАНС не е упражнено насилие. Кой голям юнак измисли тази блага вест е непонятно. Остана да се молим поне тук да са познали, отговорните хора, които я изрекоха.


През тази седмица Светлозар Лазаров записа в актива си още един грандиозен гаф. След инцидента, при който беше блъснат кандидатът за шеф на ВКС Лозан Панов той ни успокои с думите: Това е битов инцидент. За юристите, обаче нещата стоят доста по-различно, защото в случая, както те казват е осъществен състав на престъплението, извършено по непредпазливост по чл. 343 ал. 3 буква А, за което се предвижда лишаване от свобода от една до пет години. За сведение на Лазаров, битовите инциденти, визирани в Наказателния кодекс се преследват по тъжба на пострадалия и не са престъпления от общ характер. След всичко това възниква въпроса наистина ли ни излъга МВР или са „куци” професионалисти?

 

Нина Ганчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 11622 |12.12.2014 Независима съдебна система означава без х-л "Берлин" . 8| 12862 |10.12.2014 Пеевски в „Булгартабак“: Кой и как плати сделката . 13| 12890 |09.12.2014 ДАНС слугува на хора, които трябва да са в затвора . 18| 12818 |08.12.2014 Мосю дьо Кабан, мафията, Сумиста, Ченалова и Левски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads