Реклама / Ads
20| 5706 |16.12.2014 АКТУАЛНО

Министър Москов: Не ДПС е оскърбено, а българските граждани

.
Петър Москов
Няма да се извинявам на никой. Вместо това ви призовавам да следите утре сутринта най-късно, какъв ще бъде резултатът от предприетите мерки в ОД на МВР-Пловдив, заради случая с битата лекарка. Това каза здравният министър д-р Петър Москов в предаването "Лице в лице" по bTV.
 
Скръбта на Алиосман Имамов, желая му да успее да я преодолее. За мен е важно, че един проблем беше поставен на фокуса на общественото внимание. Такива като г-н Имамов доведоха с политическото си поведение да има беззаконие в гетата. За мен е важно, че държавата видя проблема и прави усилия да го реши.

Не ДПС трябва да се оскърбява, а българските граждани, посочи Москов. Нещата не опират до това дали законът е добър, а дали се прилага. Тези дела трябва да бъдат погледнати от съда под друг ъгъл. Той допълни, че в тези квартали партийни дерибеи купуват хората на изборите.

Нещата не опират до това дали законът е добър. 15 години е срокът, който може да лежи побойникът над лекар. Но тези дела са забатачени. Лекарите ще получат своята защита от държавата, от името на която те работят в Спешна помощ“, каза министър Москов. Лекарите ще получат своята защита, увери министър Москов.

Смисълът на това да запазим сигурността на лекарите си е в това да предоставим адекватна медицинска помощ на пациентите. Това не е проблем на до това, той ще си намери работа, ние решаваме проблемите на пациентите. Много поздрави на г-н Имамов. Въпросът за достъпа на гетоизираните общности също се обсъжда. Проблемът на Спешна помощ е свързан с ниското заплащане и сигурността на лекарите. От следващата година средната работна заплата ще бъде увеличена с 20%. Това е стъпка към решаването и на кадровия проблем. Влагаме средства и в стажовете. Опитваме се да пробиваме стената, която е изграждана с години от хора като Алиосман Имамов. От средата на следващата година ще бъде подменен и автопаркът на линейките, ще бъде осигурена и нова апаратура, посочи здравният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10484 |20.11.2014 Октай: Реванш на Касим Дал пред Доган е назначаването на турчин за зам. министър в МО . 0| 5994 |11.11.2014 Зам.-министър на спорта пред Фрог: Има купища неуредици и затлачени дейности . 7| 8706 |29.09.2014 Мистър "Майонеза" очаква да го гръмне военният министър . 46| 7615 |26.09.2014 Първо във ФРОГ: Посланик осъди МВнР и ексминистър Николай Младенов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads