Реклама / Ads
2| 12922 |16.12.2014 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Хонорарите на родните певци се сринаха

.
Крисия по-желана от Лили Иванова за Коледа и Нова година Източник: Булфото
Новогодишните тарифи на родните певци се сринаха, след като кризата удари и техните хонорари. За да си осигурят участия, звездите ни свалиха цените си с между 20 и 30% процента спрямо миналата година.
 
Масово хотели и ресторанти са „напазарували" изпълнители за по 2-3 бона, а тези с по-високи хонорари, които ще са заети по Коледа и Нова година, са малцина, показа проучване на „Ретро".

На първо място сред тях е Васил Найденов, който тази година бие и Лили Иванова по печалби покрай празниците. Кеца ще има цели 4 участия за двата празника, от които ще прибере общо 60 хил. лв. Той има по една изява на частни партита на Бъдни вечер и на Коледа, а в Новогодишната нощ ще изнесе концерт на открито на площад „Тройката" в Бургас. Веднага след това е цанен да забавлява гостите в петзвезден хотел в морския град. От всяко участие той ще прибере по 15 бона, които ще раздели с екипа си. Найденов е сред малкото изпълнители от поп музиката, който държи на свое озвучаване, което е включено в общата цена на изявата му.

Същото важи и за Лили Иванова, чийто хонорар обаче е твърдо 20 бона и въпреки кризата, звездата не сваля тарифата си. Вероятно скъпата й цена е причината тази година тя да няма участие навръх 31 декември. Единствената й празнична изява ще е на Коледа, когато тя има участие в столичен клуб. За първи път Лили нарушава правилото си да не работи на светлия празник, което значи, че се е договорила за солидно заплащане. Кувертите пък струват по 120 лв. и вече всички са изчерпани, като над 400 човека ще имат удоволствието да отпразнуват Рождество Христово с Лили.

Изненадата за празниците тази година е детето-чудо Крисия Тодорова, която се оказва по-желана дори от естрадната прима. Малката звезда от „Шоуто на Слави" е плътно заета от 20 декември чак до Нова година, когато ще се изяви в родния си Разград. Родната финалистка от детската „Евровизия" ще пее около Коледа на няколко частни партита, както и ще гостува на празничните концерти в Димитровград и Шумен. За разлика от Лили Иванова обаче нейният хонорар е доста по-скромен и Крисия извива глас за суми между 3 и 5 хиляди лева, част от които отиват в продуцента й Слави Трифонов.

По традиция на празниците с участия се уреждат и голяма част от представителите на естрадата, които иначе не могат да се похвалят с висока заетост. Дует „Ритон" приключват доходоносна година с успешно турне в САЩ и концерт в НДК на градския площад в Плевен, където ще веселят местните на открито срещу 5000 лв. Такъв е хонорарът и на Йорданка Христова, която след участието си във „ВИП Брадър" има повече оферти и си е уредила изява на 3 фирмени партита по празниците. Навръх Нова година обаче няма да работи, а ще празнува с приятели в Куба.

Влади Ампов-Графа, журиращите в „Гласът на България" Миро и Орлин Горанов също успяват да държат прилично висок хонорар за самостоятелно участие - по 6000 лв. И тримата са заети и на Коледа и на Нова година и ще забавляват гостите на тузарски хотели. А Орлин Горанов дори има двойно участие навръх 2015 г., като ще пее в две заведения - в Поморие и в Бургас. Заедно с него, както и миналата година, ще се изявява и Кристина Димитрова, а пакетната им тарифа скача до 10 бона.

В случай, че бюджетът ви е малко по-стеснен, можете да се позабавлявате с хитовете на Орлин Павлов или Нели Рангелова за 4800 лв., които също имат изяви в хотели за празниците. По 4000 лв. пък прибира Силвия Кацарова, която тази година ще празнува с гостите на заведение в Стара Загора. Всички изпълнители имат специална новогодишна програма, като изпълняват и желания на гостите. Обикновено за 1 или 2 биса, без значение в кой жанр, не се плаща допълнително, приема се като комплимент към гостите. Но ако надскочите доста ограниченото време от 1 час и 15 минути до 1 час и половина, си плащате допълнително според уговорките, обясняват хора от музикалния бранш.

Слаб интерес към творчеството си по празниците тази година отчитат Тони Димитрова, Веселин Маринов и Николина Чакърдъкова, чиято тарифа също е 4 бона. Димитрова има изява само за Коледа и то на площада в родния си град в комплект с група „Петте сезона" на Стефан Диомов. Веско Маринов също има само една изява - на открито в пространството до Коледния базар във Велико Търново на 22 декември. Той обаче ще изнесе изцяло самостоятелен концерт. Фолклорната звезда Николина Чакърдъкова пък има само едно фирмено парти.

На дъното на класацията по хонорари с тарифи от по 2 бона са един куп поп и рок звезди, които все пак могат да се похвалят, че са сред малкото заети по Нова година. Звездата от „Комиците" Руслан Мъйнов, който вече се извява като певец на руски романси, ще забавлява гостите на хотел в Стара Загора. Рокаджиите от „Сигнал" ще пеят и свирят на площада във Велико Търново, а Мишо Белчев - пред гостите на столичен ресторант. Всички те обаче са само част от смесена програма, включваща фолклорни изпълнители и по-млади поп звезди.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7594 |15.12.2014 Малък Тошко спечели приза във ВИП Брадър . 2| 7917 |15.12.2014 Най-красивата жена за 2014 г. е от Южна Африка . 7| 11783 |12.12.2014 Изгониха мускула Емил Каменов от "Биг Брадър" . 1| 5789 |12.12.2014 Гришо и Маша си търсят елха ВИДЕО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads