Реклама / Ads
31| 8430 |18.12.2014 ПОЛИТИКА

Цветанов: Руски интереси и сценарий свалиха правителството "Борисов1"

.
Цветан Цветанов
Трябва да уважаваме всяка парламентарна представителност в НС; важно е да има диалог, заяви по НТВ Цветан Цветанов от ГЕРБ. Има различие за пенсионната реформа с РБ, но позицията на Влади Горанов беше убедителна. Когато влезе в сила новата разпоредба от 1 януари, фондовете трябва да направят презентации за новите си клиенти, а старите не е необходимо да правят нищо, ако не искат.
 
Получихме подкрепа от КРИБ, припомни Цветанов. Искаме повече прозрачност и повече права, аргументира се той.

Правителството е на 1 месец; има срочни задачи докрая на годината, сроковете бяха кратки. За много неща, които се вземат като решения от министерствата на РБ, ние също разбираме от телевизията, динамиката е голяма, обясни Цветанов. Полагаме максимални усилия за конструктивен диалог; няма нищо повече в отношенията ни с ДПС от това, което е публично, увери той.

От момента, в който започна репресията срещу мен, аз не контактувам с Вл. Янева, каза Цветанов. Реформите трябва да бъдат проведени; ще подкрепим министър Иванов. Ще направим работни групи за енергетика, вътрешен ред и правосъдие и култура и медии и ще получим помощ от наши колеги от Бундестага, те имат добри практики, каза още Цветанов.

Имало определен сценарий срещу правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ, в това число и намесени руски интереси, свързани с реализацията на „Южен поток”, каза още Цветанов. Това показвал анализът на събитията, довели до оставката на Бойко Борисов.

Не дотам добрата работа на ДАНС е струвало на държавата и данъкоплатците голяма сума пари, каза още Цветанов. Заради  агенцията данъкоплатците и бюджетът платили 2.6 милиарда лева за последната година, пари, които държавата наля в КТБ за изплащане на гарантираните суми на вложителите, каза той и добави, че ако ГЕРБ имали втори мандат, до кризата с банката нямало да се стигне. Най-малкото нямаше да допуснем полицаи пред офиси на банката и така да усилим паниката сред хората, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5131 |16.12.2014 Цветанов: Връщаме балансиращата роля на президента . 12| 7417 |19.11.2014 Цветанов: Главният секретар на МВР да е с профила на Калин Георгиев . 8| 5550 |09.11.2014 Цветанов: ГЕРБ няма никакви срамни тайни по въпроса "Кой" . 24| 5174 |06.11.2014 Цветанов: Ще имаме плавно мнозинство, което ще се увеличава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads