Реклама / Ads
5| 7121 |18.12.2014 НОВИНИ

Ангел Божилов съди Михнева за клевета и 300 000 лв.

.
Ангел Божилов
Съдя Маргарита Михнева за 300 000 лева. Става дума за набеждаване и клевета по мой адрес и по адрес на фирмата, която ръководя. Срещу мен се води непочтена и брутална кампания. Това заяви собственикът на ОЕТ (Обединени енергийни търговци) Ангел Божилов пред журналисти.
 
Специалната пресконференция бе организирана, за да отговори на нападките, отправени му от определени медии през послените дни и връзката, която Михнева направи между изчезването на Петко Сертов, ексшеф на ДАНС и работата му за Божилов.

Надявам се Петко да е добре и всичко да завърши благополучно. Бил е консултант при нас, не сме имали проблеми нито със заплащането, нито по друг повод. Няма и как да имаме, защото не е бил на постоянен договор, допълни Божилов.

 

Той показа пълен набор от документи, които опровергават спекулациите на Михнева, че бил арестуван през 2010 г., че бизнесът му бил непрозрачен, както и за спорните отношения между него и бившият депутат Димитър Ламбовски, известен през последните години с шумно рекламираните си бизнес проекти, повечето от които завършваха със скандали и дела срещу него.

 

Маргарита Димитрова (Михнева)

 

Отвратен съм от начина, по който някои хора интерпретираха случая със Сертов и нападнаха злостно моята компания. Тя е в Топ 1000 в света и няма как да не защитя името й. Обществото е принудено да слуша несъстоятелните приказки на Михнева и писанията на определени медии, вместо да решава важните проблеми, които са пред него.

 

Замесен бе и Ламбовски, с когото имам утежнени бизнес отношения. Решаваме ги в съда, някои вече са приключили в наша полза. Помагал съм му, но той бе некоректен, излъга ме за важни неща, които са недопустими в бизнеса. Ще си носи последствията, категоричен е Ангел Божилов.

 

Видях се с Петко Сертов в онзи петък, когато се смята, че е изчезнал. Както вече обясних нееднократно, говорихме за обикновени неща, за пелети и къщата му в Копривщица. Нищо съществено. Той бе консултант при нас, обаждал съм му се, когато Божилов е имал нужда от съветите му. Нищо специално. Всички версии, които ни свързват с изчезването му са абсолютни спекулации. Да не мислите, че го държим в мазето на офиса? Това са нелепи и грозни неща, заяви на свой ред Иван Кутевски, съветник на Божилов в ОЕТ.

 

Фирмата се занимава с износ на електроенергия, но разработва и нови проекти, някои от които са свързани с патентното право и именно в тази посока е бил полезен Сертов.

 

А какво ще стане, когато се разбере, че Петко Сертов е работил и за други фирми? Какви ли ще бъдат коментарите тогава? Това попита в края на пресконференцията  Ангел Божилов. Той обаче не конкретизира кои компании има предвид.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 9392 |16.12.2014 Ангел Славчев пред Фрог: Пеевски е забранил да се отразяват нашите протести . 27| 4904 |13.12.2014 Ангел Джамбазки: Гетото е причината за насилието върху лекарите . 6| 5770 |11.12.2014 Адв. Л. Рангелов пред Фрог: Съд те чака, ако изобличиш магистрат . 1| 4067 |05.12.2014 М. Миков на среща със световния шампион по борба Иво Ангелов в Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads