Реклама / Ads
1| 6846 |18.12.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Да помогнем на Людо. На Коледа се случват чудеса!

.
Людмил Бенчев
Людмил Бенчев – Людо е бивш състезател, постигнал редица успехи с упорит труд и силна воля, а сега спортен директор на Българската Федерация по Акробатичен Рокендрол. Свободен по душа, пълен с енергия и харизматичен – такъв го познават всички негови приятели.
 

Работи като инспектор в Агенцията по храните в София.  Наскоро разбира, че страда от тежко бъбречно заболяване. Диагнозата е „Хроничен тубулоинтерстициален нефрит, отговарящ на хистологичната картина на аналгинова нефропатия”.

 

Диагнозата е поставена в УМБАЛ ”Александровска”- Клиника по нефрология и трансплантация, след болнично лечение и потвърдена от Доц. д-р В. Минкова през октомври 2013 г. Една година по-късно, след направени от негова страна изследвания, заболяването му е прогресирало до етап, в който функциите на бъбреците са сведени под 50%. Заключението на лекуващия му лекар е, че нормалните функции на бъбреците на Людмил се влошават твърде бързо, в сравнение с медицински установените показатели и са необратими.

 

Сега му предстои хемодиализа, което в никакъв случай не е лечение, водещо до положителен резултат. Точно обратното, пректиката показва, че хора, подложили се на хемодиализа не само, че стават нетрудоспособни, а се нареждат в безкрайния списък на чакащите трансплантация, а често пъти не я дочакват!

 

Алтернативата на Людмил е трансплантация на орган от непознат донор, защото за съжаление родителите му са починали и няма близки хора, коита да са съвместими с него.

Една такава операция, извършена в чужбина за трансплантация на орган, е от порядъка на 50 000 - 60 000 евро.

 

Ето затова отправяме апел за помощ към вас, заедно да помогнем на Людмил Христов Бенчев, като съберем средства, с които да подпомогнем животоспасяващата операция.

 

Прилагаме открита банкова сметка с благотворителна цел, по която могат да бъдат преведени суми:

 

IBAN BG65SOMB91301055740203, BICSOMBBGSF, Общинска Банка АД, титуляр на сметката Людмил Христов Бенчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7349 |26.12.2013 БНТ, bTV и Нова тв се обединиха за "Българската коледа" . 2| 6211 |22.12.2013 Д-р Иванова помоли "Българската Коледа" за слухов скрийнинг апарат за бебета . 3| 9840 |18.12.2013 „КОЛЕДА СИ ТИ!“-дари храна, помогни на многодетно българско семейство . 0| 5835 |17.12.2013 "Подари Коледа" има за цел да накара хората да се замислят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads