Реклама / Ads
8| 5089 |22.12.2014 НОВИНИ

Лазаров се хвали: Предотвратихме бой с ножове и боксове пред "Кристал"

.
Светлозар Лазаров Източник: Булфото
Руският гражданин, откарал съдия Лозан Панов до медицинско заведение, е с повдигнато обвинение за извършено престъпление срещу Панов. В 10 часа той е призован с предявено обвинение по чл. 343 ал. 3 от Наказателния кодекс.
 
Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров след полагането на венци пред паметника на Незнайния воин по повод професионалния празник на ГД „Гранична полиция“.

Тепърва ще се изясни каква да е мярката му за неотклонение. Направена е комплексна медико- и автотехническа експертиза. Имаме свидетелски показания, както и повдигнато обвинение. Повече информация по случая може да даде прокуратурата“, обясни Лазаров.

33 лица са задържани в района на „Западен парк”, които са планирали да атакуват протестиращите в градинката на „Кристал“ с хладно оръжие, заяви още главния секретар на МВР.

„Вчера от 13 до 15 часа в градинката „Кристал“ имаше протест по отношение на етническата толерантност спрямо ромите. В тази връзка постъпи информация, че се подготвя масирана атака срещу лицата, участвали в протеста и други техни близки. Засечена е група в района на „Западен парк” от над 100 лица, въоръжени с хладно оръжие, метални пръти, бухалки, ножове, боксове, маски, пиротехнически изделия“, обясни Лазаров.

„Служителите на МВР блокират лицата и на практика предотвратяват сблъсъка. На място са блокирани над 100 лица, а голяма част от останалите са успели да избягат. Паралелно с това трябва да се отбележи, че са задържани 33 лица и е предотвратен един наистина неприятен инцидент. Използвам случая да изразя своите уверения, че се надяваме българските политически партии да не подкрепят подобни деяния. Профилът на задържаните е, че те са свързани с големите фен-клубове на футболни отбори в столицата“, съобщи още Светлозар Лазаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6356 |21.12.2014 Цветанов: Притеснен съм за разследването за КТБ, на Лазаров и шеф на районно му е много . 15| 4989 |11.12.2014 Св. Лазаров: Допускам битов инцидент при изчезването на Сертов . 12| 5904 |28.11.2014 Борисов се похвали: Стратегията за съдебната система готова до месец . 5| 5060 |21.11.2014 Проф. Николай Овчаров се похвали: Предрекох четворната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads